Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de les platges de Castelló”

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

El regidor de l’equip del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, pregunta a l’alcaldessa Amparo Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de les platges de Castelló”.
Guillamón s’ha pronunciat així després que la socialista Amparo Marco admetera que estava intentant resoldre el conflicte normatiu que existeix ara mateix, perquè el Pativel és una limitació per al muntatge dels quiosquets i la resta de les activitats turístiques tradicionals a les platges de Castelló. L’alcaldessa es va pronunciar així a una interpel·lació que els Populars van fer en el passat ple, en la qual van voler saber per què en el pla d’explotació de platges que ha elaborat l’Ajuntament posava com a data d’obertura l’1 de juliol, mentre des de l’equip de govern es diu en públic i als propis interessats que s’obrirà el 8 de juny.

Calificació de les platges de Castelló en el Pativel

“La pregunta que ara mateix hi ha sobre la taula és molt clara. És possible obrir els quiosquets i la resta de negocis de les platges de la Pineda i Gurugú de Castelló quan la llei recull ben clar que aquests no poden obrir fins a l’1 de juliol? El Pativel deixa ben clar que la platja de Castelló està qualificada com a Urbana 2, i d’ací el termini, molt més limitador quant a dates que les de la resta de la província de Castelló. N’hi ha prou amb mirar el document per a veure’l. Per què està enganyant Amparo Marco a la ciutadania? Per què tira la culpa a la Generalitat i a Costas d’un problema que ha generat el propi equip de govern de Castelló?”, ha declarat Vicente Guillamón, responsable dels assumptes del Grau de Castelló dins del Grup Municipal Popular.

Calendari de limitacions de platges del Gurugú i el Pinar de Castelló en el Pativel

En aquest sentit, l’edil del Partit Popular afirma que “el temps ens ha donat la raó. Quan es va aprovar el Pativel, demanem a l’equip de la socialista Amparo Marco que al·legara contra el document, perquè anava a ser un fre per a l’activitat econòmica. En el seu lloc, l’alcaldessa va preferir no presentar cap al·legació, a diferència del que sí que van fer altres municipis de la província, cas de Peníscola, Oropesa, Alcalà de Xivert o Benicàssim”.

“La irresponsabilitat de l’equip del govern de la ciutat està darrere dels problemes que arrossega l’explotació de la costa en la capital, l’única amb una qualificació restrictiva perquè en el seu moment no va al·legar contra el document de la Conselleria, demostrant que va actuar per motivacions polítiques i no per l’interés general. El Pativel va ser una norma promoguda pel PSPV en la Generalitat i els socialistes de l’Ajuntament de Castelló es van plegar a les consignes dels seus companys de files, a pesar que estaven perjudicant els interessos dels castellonencs”, ha lamentat.

Vicente Guillamón, al costat de la portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, va mantindre una reunió de treball fa pocs dies amb els representants de Adepla, l’Associació d’Empresaris i Entitats Esportives Platges de Castelló (ADEPLA), amb la finalitat de conéixer de prop el problema al qual s’enfronten, després que s’haja conegut que el pla d’explotació de l’Ajuntament de Castelló fixa el mes de juliol per a l’obertura dels serveis i negocis de les platges de la Pineda i el Gurugú de la capital de la Plana.

“No s’aclareixen ni entre ells, així que difícilment poden ser capaços de solucionar el problema que tenen ara damunt de la taula, i que s’ha degut exclusivament a la seua falta de previsió. D’una banda, l’alcaldessa va prometre als negocis que ho anava a solucionar personalment, però estem a 30 de maig i la qüestió segueix encallada en el mateix punt”, ha indicat.
“Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l’activitat turística de la nostra ciutat, condemnada sempre a estar a la cua de la Comunitat Valenciana per les decisions equivocades de l’equip de govern de l’esquerra”, ha assenyalat. “Una solució que ha de ser, a més, definitiva, perquè no pot ser que tots els anys, emprenedors i usuaris s’enfronten a la mateixa incertesa”, ha conclòs.