Desmantellen un habitatge amb més de 400 plantes de marihuana a Castelló

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una nova 'casa verda' situada en la Partida Bovalar de Castelló.

Els agents van trobar dos cultius de marihuana: un exterior, amb 160 plantes de grans dimensions, i un altre ‘indoor’, localitzat en un annex a l’habitatge en el qual es van intervenir 271 plantes, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

La droga es trobava en el que es coneix com una ‘casa verda’, concretament un habitatge unifamiliar ocupat i amb pressa de llum de manera il·legal i poc veïnatge al voltant.

La investigació policial va tindre el seu origen en els controls que desenvolupa la Policia Nacional en les zones rurals, per a detectar possibles cultius de marihuana en la demarcació policial. Després de detectar l’habitatge, es van recaptar els indicis per a comprovar l’existència del cultiu i localitzar al seu responsable.

Finalment, els investigadors van detenir a un home de 38 anys, veí del lloc, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El detingut compta amb nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni.

A més, es van confiscar de les 431 plantes de marihuana i diversos efectes necessaris per al cultiu interior, com a llums amb reflector, bombetes de sodi, balastos, ventiladors o aires condicionats.

MÉS DE TRES METRES

El cultiu exterior es trobava localitzat en la part posterior de l’habitatge, procurant així que no fora visible des del camí, i parcialment ocult per tendals. No obstant això, els arbustos, que superaven els tres metres d’altura, sobreeixien cap a la façana de la casa.

Els seus cuidadors “acaronaven els detalls”, subjectant les plantes a canyes i a volades de fusta amb cordes, perquè, malgrat el seu excessiu pes, es mantingueren rectes i es desenvoluparen correctament, tractant-los amb tot el necessari per a assegurar-se la collita.

El laboratori interior garantia l’obtenció de diverses collites a l’any, aproximadament, una cada tres mesos, la qual cosa, al costat de l’elevat nombre de plantes que es van intervenir en el lloc, suposa l’obtenció de molts quilos de droga a l’any.

Amb esta intervenció, s’ha evitat l’entrada en el mercat il·lícit de venda de substància estupefaent de més de 100 quilos de droga, provinents del cultiu exterior així com de les diverses collites que s’hagueren efectuat a l’any en el laboratori ‘indoor’ d’extracció de cabdells de marihuana. La investigació policial contínua, sense descartar-se noves detencions.

CatalàEspañol