Héctor Illueca: “necessitem urgent un govern de coalició progressista”

La formació està "moderadament satisfeta" del seu resultat en la Comunitat Valenciana, fregant el percentatge 28A.

Publicitat

El cap de llista d’Unides Podem al Congrés per València, Héctor Illueca, ha assegurat este diumenge, després de conéixer-se el resultat de les eleccions generals del 10 novembre, que els membres d’esta coalició estan “moderadament satisfets” del resultat obtingut en la Comunitat Valenciana. I ha fet notar que “el que era molt important a l’abril, hui és absolutament urgent: un govern de coalició progressista”.

Illueca ha indicat que està formació s’ha quedat fregant el percentatge de vots obtingut en les eleccions del passat 28 d’abril. “Estem satisfets d’haver mantingut un percentatge de vots que creiem que és important; som la quarta força política de l’Estat i continuem sent la segona força política del Botànic”, en al·lusió al Govern autonòmic conformat per PSOE Compromís i Unides Podem.

PublicitatRovira  

El representant d’Unides Podem s’ha pronunciat d’esta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat de la número 2 de la candidatura al Congrés per la província de València, Roser Maestro, en la seu de la formació. Ha estat acompanyat també dels consellers i membres de Podem-Esquerra Unida Rubén García Dalmau i Rosa Pérez, respectivament.

El número u per València ha considerat que l’espai polític d’Unides Podem té “una base social robusta”, segons ha dit “molt més del que a alguns els agradaria”, al·ludint als qui “han tractat d’acabar amb este espai polític amb una repetició electoral”.

“HAN DONAT ALES A L’EXTREMA DRETA”
“Però no ho han aconseguit –ha asseverat–; els que van apostar per una repetició electoral, els que van negar el resultat electoral del 28 d’abril sol han fet perdre el temps a Espanya i han donat ales a l’extrema dreta i a la dreta, que és la gran beneficiada d’esta repetició electoral”.

En esta línia, Illueca ha afirmat que “el que era molt important a l’abril hui és absolutament urgent: un govern de coalició progressista”. “Espanya necessita un govern de coalició progressista estable proporcional als vots, sense vetos i que puga afrontar els grans reptes que té plantejat el país”, ha agregat.

A parer seu, “esta és la conclusió fonamental que podem traure del resultat electoral de hui”. Referent a això, ha assenyalat que els comicis d’este diumenge “han fet veure que està oberta la finestra d’oportunitats per a un govern progressista a Espanya que puga afrontar aqueixos reptes”, com “la qüestió social, la degradació de les condicions de vida i de treball de la població treballadora i la qüestió territorial, la qüestió catalana, la vertebració i el model territorial que dona símptomes d’esgotament i que necessita amb urgència que la societat espanyola puga asseure’s a discutir i a replantejar alguns paràmetres”.

Per part seua, Roser Maestro ha agraït la labor els apoderats d’Unides Podem que han treballat en estes eleccions i la confiança dels seus militants i votants. Ha incidit en què els resultats dels comicis d’este 10N han demostrat que el seu projecte d’esquerra “continua mantenint la mateixa confiança i sobretot les mateixes esperances i il·lusions”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela