El diputat de Podem, Héctor Illueca, serà el nou director general de Treball

El Ministeri de Treball que dirigeix Yolanda Díaz tindrà sota la seua responsabilitat la Inspecció de Treball.

El Ministeri de Treball que dirigeix Yolanda Díaz tindrà sota la seua responsabilitat la Inspecció de Treball i per a la seua direcció ha triat el diputat d’Unides Podem per València Héctor Illueca, segons han informat a Europa Press fonts ministerials.

D’esta forma, el repartiment en dos del departament que dirigia l’exministra Magdalena Valerio deixa en el Ministeri que controla Unides Podem el cos encarregat de vigilar el compliment de la normativa laboral i de proposar sancions davant comportaments negligents.

Malgrat que en un primer moment el grup confederal comptava amb assumir la seua direcció, no ha sigut fins a aquests últims dies quan les dues formacions han acordat que les competències d’Inspecció recaiguen en Treball i no en Inclusió, Seguretat Social i Migracions, departament que Pedro Sánchez ha encomanat a l’expresident de l’AIReF, José Luis Escrivá.

Inspector de Treball i professor universitari, Illueca va arribar al Congrés el passat any, després d’obtindre escó per València i assumir responsabilitats en el debat polític en matèria de pensions. En la passada i fallida legislatura, va ser triat president de la Comissió de Treball i vicepresident en la Comissió del Pacte de Toledo en la Cambra baixa.

PSOE I PODEM ACORDEN ENDURIR LES SANCIONS

L’acord de Govern de coalició entre PSOE i Unides Podem contempla un reforç en les actuacions d’este organisme, específicament dirigides el temps de treball i a l'”economia irregular”, anticipant un enduriment del règim d’infraccions i sancions aplicables davant eventuals incompliments per part de les empreses.

L’acord també preveu una revisió de la normativa del treball a temps parcial per a previndre el seu “ús fraudulent”, un reforç del paper de la Inspecció i l’autoritat laboral per a controlar acomiadaments col·lectius i altres expedients de regulació d’ocupació, i la persecució de l’abús de la temporalitat i de les relacions “extra laborals”, realitzades sense contracte de treball, com els falsos autònoms, els falsos cooperativistes i els falsos becaris.

Així mateix, les dues formacions contemplen també la creació d’una Oficina Estatal de lluita contra la discriminació dins de la Inspecció de Treball “per a supervisar la igualtat en l’accés a l’ocupació, la promoció professional, i en les condicions de treball, especialment les retributives, entre homes i dones, com a part del seu programa de polítiques feministes.

CatalanSpanish