Calp, Xàbia, Pego i La Vall d’Alcalà albergaran les noves helisuperfícies del Consorci Provincial de Bombers a la Marina Alta

El diputat d'Emergències, Jaume Lloret, i l'Intendent Cap del Consorci, Vicent Baeza, visiten amb els alcaldes i regidors dels quatre municipis les possibles ubicacions.

Publicitat

Les noves helisuperfícies del Consorci Provincial de Bombers a la Marina Alta estaran ubicades en els termes municipals de Calp, Xàbia, Pego i La Vall d’Alcalà. Així ho ha anunciat el diputat d’Emergències, Jaume Lloret, que ha visitat les zones que han proposat aquestes localitats, acompanyat pels seus alcaldes i regidors, així com per l’Intendent Cap del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis, Vicent Baeza.

En concret, Lloret ha recorregut aquestes possibles ubicacions, en el cas de Xàbia al costat del seu alcalde, José Chulvi; a Pego, amb el seu primer edil Enrique Moll, i en Vall d’Alcalà, amb el també alcalde, Pau Martínez. En la seva visita a Calp s’ha reunit amb el regidor de Protecció Civil, Matías Torres.

PublicitatRovira  

Aquestes helisuperfícies formen part del Pla d’Infraestructures d’Emergència, elaborat pel Consorci Provincial de Bombers i que contempla a més la construcció de dos nous parcs, un a Oriola i un altre Villena, així com l’ampliació del Parc Principal de l’Alacantí, a San Vicent del Raspeig, i del de la Marina Baixa, a Benidorm. Totes les obres seran finançades pel mateix Consorci, en el marc de les inversions financerament sostenibles.

Lloret ha explicat que “la feina per a la construcció de les noves helisuperfícies ha començat per la Marina Alta per tractar-se d’una zona on hi ha una gran massa forestal i causa de l’alt risc d’inundacions i altres fenòmens naturals que es produeixen a la comarca”.

“Volem comptar amb aquestes infraestructures en llocs en què el temps d’arribada a intervenció és alt i amb una accessibilitat complicada”, ha assenyalat el responsable de l’Àrea, que ha afegit que “aquesta iniciativa persegueix una major eficiència i eficàcia en l’atenció a les emergències poblacionals “.

A més, Lloret ha agraït la col·laboració mostrada pels representants polítics dels diferents municipis per posar en marxa aquest projecte i ha apuntat que “l’objectiu de la Diputació d’Alacant és actualitzar i adequar els recursos que tenim a les necessitats del segle XXI i preparar per als nous reptes, com els incendis de sisena generació, l’origen no és la sequera, sinó l’aridesa extrema “.

Finalment, el diputat ha avançat que en les pròximes setmanes el Consorci recorrerà les zones del Baix Segura i la Muntanya per a fixar, també, la ubicació de noves helisuperfícies en aquestes comarques.

Prova d’aterratge a l’helisuperfície per a Emergències que proposa Xàbia

Un helicòpter del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant va aterrar ahir de matí a Xàbia com a primera parada del recorregut que han realitzat els responsables provincials d’Emergències per a triar les ubicacions de les noves helisuperficies previstes en el Pla d’Emergències de la Diputació d’Alacant.

En el cas de Xàbia, la zona que es proposa és un terreny de titularitat municipal en el carrer Garcilaso de la Vega, en la zona de Pou de Moro. Es tracta d’una superfície entre el port i el Centre Històric, lliure de cablejat aeri que dificulte les maniobres d’aterratge i annexa a un vial, la qual cosa garanteix l’accés a ambulàncies i altres vehicles que es mobilitzen en qualsevol emergència.

En l’helicòpter han arribat el diputat provincial d’Emergències, Jaume Lloret, i l’intendent cap del Consorci de Bombers, Vicente Baeza, qui han començat a concretar amb l’alcalde, José Chulvi, la regidora de Seguretat i Emergències, Pepa Gisbert, i els comandaments de la Policia Local l’adequació que necessitarà l’espai per a ser una helisuperficie adequada per a donar servei en tot tipus de situacions que requereixen de mitjans aeris, des d’un incendi a una urgència sanitària o inundacions.

Per als responsables municipals, disposar d’una base d’aquest tipus és important per a oferir les millors condicions a tots els mitjans que treballen en les emergències i una resposta més ràpida davant qualsevol situació de risc per a la ciutadania.

PublicitatJuega Limpio Orihuela