martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

“L’hidra de Rafa Garcia” – Anàlisi de Santiago Calaforra

Una vegada hi havia càntics de victòria en les tendes de Pedro Sánchez, tot el món augurava un difícil moment per aquells que van fer-lo caure. Persones com Susana Díaz o Ximo Puig sabien que no tindrien molt de protagonisme en l’escenari nacional. Molts es van adonar de l’error, no polític però si tàctic de l’enderrocament de Sánchez l’any anterior. El passat novembre no era fàcil imaginar que si feien fora a Pedro Sánchez tornaria realçat des de les bases del partit, i tots van anotar una valuosa lliçó: la militància tenia criteri.

Pareix que ara arribe el congrés del PSPV i la militància haja perdut el criteri que tant ha enarborat el nou secretari general. No, per molt que Rafa Garcia intente paréixer Pedro Sánchez no ho és. Garcia no és un defenestrat per l’aparell del partit, sinó un còmode alcalde d’una localitat de vora 40.000 habitants en el cinturó roig de València, no representa a una base sense veu ni mostra un projecte polític més que acabar en la bicefàlia “mirant a Compromís” per tal de fer-se un lloc a l’escenari de poder.

Per als que no tenen molt clar esta reivindicació, la bicefàlia proposada és la que evita que el secretari general del PSPV siga President de la Generalitat. Garcia al·lega que la persona encarregada de liderar el partit no té capacitat de gestionar la formació si té un càrrec institucional tan important com el de President de la Generalitat però sí que és possible per a un alcalde. Un argument que va caure en el moment que va presentar el seu projecte en la seu del PSPV en Blanqueries.

Pareixia l’escenari mitològic on Hèrcules fa front a l’hidra de Lerna, eixe antic i despietat monstre aquàtic ctònic amb forma de serp policèfala, que quan es tallava un d’estos, en naixien dos o més. Així doncs l’alcalde de Burjassot volia tallar el cap bicefàlic d’un secretari general i vicepresident de la Generalitat Valenciana, però en realitat suposava que era un plantejament que eixia de la boca d’un alcalde i secretari general de Burjassot, que a més volia ser secretari general del PSPV. Pareix que en tallar un cap per deixar un només, anaven a quedar tres caps finalment.

I cap hidra pot fer front a un polític que ha tornat a la Generalitat després de 20 anys de governs del PP.

Últimas noticias

Contenido relacionado