5.1 C
Valencia

Hisenda comunica demà a les Comunitats Autonomes la nova senda de dèficit en el CPFF

Les autonomies esperen una resposta de Montero sobre l'IVA i sobre la reforma del finançament, que segueix pendent des del 2014.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, traslladarà este divendres a les comunitats autònomes la nova senda amb els objectius de dèficit i deute públic en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que no es reuneix des del 2018, com a pas previ als treballs preparatoris dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2020. La reunió estarà marcada per les denúncies i queixes de les regions per l’IVA autonòmic del 2017.

En concret, les conselleres d’Economia i Hisenda de les comunitats autònomes han sigut convocats a la reunió del CPFF per a les 16.30 hores d’este divendres en la seu del Ministeri d’Hisenda a Madrid, on se’ls presentarà la nova senda d’estabilitat amb els objectius de dèficit i deute públic i l’esforç fiscal de cada administració per als exercicis 2020, 2021 i 2022.

Així mateix, Montero va explicar dimarts passat que en la reunió s’informarà d’esta “marxa” prevista pel Govern per a escometre els treballs preparatoris de cara a la presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2020, una cosa que veu “urgent” per a Espanya en romandre prorrogades els comptes del 2018.

L’última trobada del Consell de Política Fiscal es va produir telemàticament el passat 22 d’agost del 2018, i de manera presencial el 31 de juliol d’eixe mateix any. Tal com va succeir en l’última reunió, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, no acudirà al CPFF, malgrat les peticions de Montero.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,568FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià