24.6 C
Valencia

Hisenda fixa un objectiu de dèficit a les CCAA del 0,2% enguany

A més del 0,1% en 2021 i equilibri pressupostari des de l'exercici 2022.

- Publicitat -AVL

El Ministeri d’Hisenda comunicarà esta vesprada a les comunitats autònomes la nova senda d’estabilitat per als pròxims anys, per la qual estableix un objectiu més flexible de dèficit autonòmic del 0,2% del PIB enguany, del 0,1% en 2021 i equilibri pressupostari des de l’exercici 2022, segons han confirmat a Europa Press en fonts del Ministeri.

Esta és la nova senda pressupostària per a les comunitats autònomes que comunicarà este mateix divendres a la vesprada la portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, als consellers d’Economia i Hisenda en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que no es reuneix des de 2018, com a pas previ als treballs preparatoris dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2020.

Conforme a la nova senda, el Govern atorga més marge a les comunitats, ja que l’objectiu autonòmic previst inicialment per l’Executiu de Sánchez era d’un dèficit d’una dècima del PIB enguany, i que les regions aconseguiren estabilitat pressupostària ja l’any que ve.

Encara que ara com ara es desconeixen els objectius de dèficit i deute per a la resta d’administracions, esta vesprada es coneixerà l’actualització de la senda també per a l’Estat, la Seguretat social i les corporacions locals.

L’actual i oficial, aprovada pel Govern de Mariano Rajoy en 2018, va fixar un objectiu de dèficit per al conjunt de l’Estat del 0,5% del PIB per a 2020 i estabilitat pressupostària ja en 2021, unes metes pràcticament inassolibles, ja que l’Executiu de Pedro Sánchez augura de fet un dèficit de l’1,7% enguany i del 0,4% en 2021, ajornant l’estabilitat pressupostària per a l’any 2022.

El Govern té assegurada l’aprovació de la nova senda almenys en el CPFF, ja que el Ministeri d’Hisenda compta en este òrgan amb el 50% dels vots, enfront de l’altra meitat corresponent a les autonomies, per la qual cosa aconseguirà la majoria amb què una sola comunitat vote a favor.

Després de l’aprovació de la senda en el CPFF este divendres, el Govern aprovarà a posteriori en el Consell de Ministres el límit de despesa no financera, conegut com a ‘sostre de despesa’, per a posteriorment presentar-ho al costat de la senda amb els nous objectius de dèficit i deute de les administracions al Congrés dels Diputats i el Senat, on haurà d’aconseguir el suport suficient per al seu vistiplau.

La reunió d’esta vesprada, a la qual assistirà també la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, estarà marcada per les denúncies i queixes de les regions per l’IVA autonòmic de 2017.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,732FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià