domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Homenatge a la Reina de les Festes i la seua Cort d’honor amb el ‘cant d’estil’

Un gran nombre de veïns d’Almussafes van assistir ahir dimarts 11 de juny a l’acte de les albaes, en el qual l’Ajuntament d’Almussafes va homenatjar a la Reina de les Festes i a la seua Cort d’Honor dedicant-los sengles versos a través del popular ‘cant d’estil’. Per aquest ordre, la comitiva va visitar els domicilis de Mar Calatayud, Paula Ferriz, Lucía Girona i María Gil, les qui van estar abrigallades durant la vetlada pels seus acompanyants i pels seus familiars més directes. Els encarregats d’interpretar les estrofes del versador Voro de Paterna van ser Mª Amparo Hurtado i Xavi de Bétera. Al costat d’ells, van ambientar el recorregut amb temes de totes les èpoques el grup “Xe-ranga”.

Prossegueix el desenvolupament de l’àmplia agenda festiva organitzada per l’Ajuntament d’Almussafes per a aquest mes de juliol. Ahir, dimarts 11, la jornada va estar protagonitzada per les albaes, un esdeveniment que any rere any es programa amb l’objectiu d’exaltar aquesta tradició tan arrelada en la cultura valenciana i que constitueix una cita ineludible per als amants del folklore de la nostra terra.

A les 20.30, una comitiva formada per familiars, amics, veïns i per membres de la corporació municipal es van concentrar a les portes de l’edifici de l’Ajuntament per a donar començament a l’acte, durant el qual els assistents van visitar, per aquest ordre, els domicilis de les tres dames de la Cort d’Honor, Mar Calatayud Rodrigo, Paula Ferriz Simarro i Lucía Girona García, i de la Reina de les Festes, María Gil Soldevilla.

“Creiem que ha sigut un encert mantenir la fórmula de l’any passat de repetir horari perquè els veïns han tornat a respondre molt positivament. Estem molt contents amb el resultat de l’acte, ens ha encantat i ens hem divertit molt. Sens dubte, hem de continuar apostant pel manteniment d’aquesta tradició per a que no es perda”, assenyala el regidor de Festes, Andrés López.

En cadascuna de les cases, els cantants Mª Amparo Hurtado i Xavi de Bétera i el versador Voro de Paterna van dedicar a les joves i als seus familiars més arrimats uns sentits versos interpretats seguint el popular ‘cant d’estil’. La xaranga “Xe-ranga” va participar en l’acte no solament acompanyant les estrofes amb les dolçaines sinó també amenitzant el recorregut entre una parada i la següent amb temes musicals de totes les èpoques.

Després de dues hores, la comitiva va tornar a l’esplanada situada enfront de la casa de la vila, on l’Ajuntament va oferir un refrigeri per a tots els assistents compost per dos productes també genuïnament valencians, orxata i ‘fartons’.

Últimas noticias

Contenido relacionado