Nou acusats per un homicidi al costat de la Fe s’enfronten a penes de 15 anys

Els nou acusats per la mort enfront de l'Hospital La Fe de València al febrer de 2016 d'un home de 33 anys, que anava amb cotxe acompanyat de la seua filla de 4 anys, s'enfronten a una condemna de 15 anys de presó -petició de la Fiscalia- per un delicte d'homicidi amb abús de superioritat.

penes

Els nou acusats per la mort enfront de l’Hospital La Fe de València al febrer de 2016 d’un home de 33 anys, que anava amb cotxe acompanyat de la seua filla de 4 anys, s’enfronten a una condemna de 15 anys de presó -petició de la Fiscalia- per un delicte d’homicidi amb abús de superioritat.

La Ciutat de la Justícia de València explicarà avui, amb motiu de l’inici d’aquest judici, amb jurat, amb un reforç extraordinari d’agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, tant a l’interior de la sala de vistes com en altres dependències obertes al públic.

En les vistes hauran de comparèixer tant els nou acusats com els testimonis citats per les parts, pertanyents a clans enfrontats, per la qual cosa la major presència policial obeeix a l’objectiu d’evitar nous altercats.

Els processaments, de nacionalitat espanyola, estan acusats d’haver acabat amb la vida d’un home de 33 anys el 16 de febrer de 2016 en el Bulevard Sud de València, enfront de l’Hospital La Fe, un crim que va presenciar la filla de la víctima, de 4 anys, que acompanyava amb cotxe al seu pare.

Segons l’escrit d’acusació del fiscal, tots els acusats pertanyen a la mateixa família, coneguda com el ‘clan de Benimámet’, i mantenien un “compte pendent” amb el mort, del que creien que els havia sostret una quantitat “important” -no s’especifica- de marihuana al setembre de 2015.

Açò va donar lloc a una baralla entre dues dels acusats i el mort en els mesos anteriors als fets que es jutgen; i a conseqüència d’açò, altres acusats van acudir a casa de la mare de la víctima per a dir-li que “si no els retornava el robat li matarien”.

L’escrit d’acusació del Ministeri Públic fa referència a un altre deute de 120 euros que el mort mantenia suposadament amb un altre dels acusats per l’arranjament d’una moto. El 16 de febrer de 2016, sempre segons Fiscalia, un dels membres del citat clan va contactar amb la víctima per a solucionar aquest deute, va acordar una cita amb ell i posteriorment va avisar al seu germà perquè li acompanyara perquè “no s’atrevia a enfrontar-se tot sol amb aquell”.

El germà, que es trobava en el cementeri al costat d’altres membres del clan perquè acabaven d’enterrar a un familiar, va comunicar la reunió a la resta i aquests “van decidir acompanyar-li per a venjar-se del robatori que havien patit”.

Inicialment, la cita s’havia acordat en l’aparcament d’un establiment comercial de Bonaire, on s’havien situat “estratègicament” els membres del clan per a abordar a la víctima, però aquesta va avisar que estava en La Fe i va canviar el lloc de la trobada.

Prop de l’hospital, un dels vehicles en el qual viatjaven part del grup d’acusats va estacionar davant del de la víctima, que es trobava amb la seua filla de quatre anys.
En aqueix moment “es van acostar tots els altres acusats, que es trobaven amagats als voltants, proveïts amb objectes tals com a pals i una porra metàl·lica amb la qual van trencar el cristall posterior esquerre i la lluna posterior, a pesar que la filla del mort estava asseguda en el vehicle”.

Posteriorment, van envoltar a la víctima i la van colpejar amb aquests objectes, i en el transcurs de la baralla van traure un ganivet amb el qual li van assestar dues punyalades, una d’elles en l’aorta.

La víctima va poder fugir uns metres, fins a un parc proper, però va ser aconseguit de nou pels agressors, que van seguir colpejant-li; i encara que va aconseguir demanar ajuda de nou a un conductor d’ambulàncies, finalment va morir. La filla, que va aconseguir eixir del vehicle pel seu peu, va ser auxiliada per una dona que es trobava a prop.

Publicitat