02:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes tres persones per un homicidi imprudent en usar vapors de verí en un ritual a Enguera

La defunció es va produir durant la celebració d'un ritual místic basat en la inhalació de vapors de verí de gripau.

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació “IURTA” ha detingut a tres persones implicades suposadament en un homicidi imprudent ocorregut el juliol de 2019 en la localitat d’Enguera.

L’Equip de Policia Judicial de Xàtiva inicie esta operació després de la defunció d’una persona durant la celebració d’un ritual místic basat en la inhalació dels vapors del verí gripau buf alvarius.

Amb la culminació de la investigació desenvolupada durant 11 mesos, s’ha pogut constatar l’existència d’un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte contra la salut pública, suposadament comés pels qui van organitzar i van dirigir el ritual.

També s’ha pogut demostrar que es tractava d’una activitat habitual amb finalitats terapèutics o medicinals que en si mateixa suposava un seriós risc per a la salut pública, però que quedava emmascarada davant el que parecia un ritual ancestral aparentment inofensiu, que captava persones fortament suggestionades, sota l’especial estat de vulnerabilitat o necessitat de sanar determinades malalties o addiccions, emprant mètodes alternatius.-

Divendres passat es va procedir a la detenció de l’actor porno, Nacho Vidal, i de dos persones del seu entorn, d’edats compreses entre els 37 i 50 anys i de nacionalitat espanyola. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xàtiva.

Últimas noticias

Contenido relacionado