Detinguts dos homes implicats en la falsificació de bitllets i l’estafa en comerços de la Comarca de L’Horta Nord

Aquestes persones posaven en circulació bitllets de 20 i 50 euros mitjançant la compra de productes en comerços de les localitats de Massamagrell, Museros, Pobla de Farnals i Almàssera

La Guàrdia Civil dins dels serveis establits de forma permanent, en el marc del “Pla de millora de Seguretat en el Sector de Comerç” ha detingut a dues persones implicades en la falsificació de moneda i la seua posterior estafa en comerços de les localitats de Massamagrell, Museros, Pobla de Farnals i Almàssera.

La Guàrdia Civil de Massamagrell inicià l’operació “FIFTY EURO” a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors de fets delictius ocorreguts en aquestes poblacions.
Fruit de les gestions realitzades pels responsables d’aquest operatiu es va aconseguir esclarir aquests fets i conducta contra els presumptes autors.

Fase d’Explotació
La fase d’explotació d’aquesta operació culmine amb la detenció de dues persones de 42 i 43 anys, tots dos de nacionalitat espanyola.
A aquestes persones se’ls atribueixen els delictes de falsificació de moneda i estafa.

Modus operandi
Aquestes persones presumptament falsificaven bitllets de 20 i 50 euros i posteriorment accedien als comerços i mitjançant la compra de productes de poc import posaven en circulació aquests bitllets falsos, o bé simplement sol·licitant canvi d’aquest bitllet fals en monedes o bitllets de menor import.

Cal destacar la gran complexitat d’aquesta investigació tenint present la forma d’actuar dels detinguts, els quals malgrat que el seu afany de posar en circulació aquests bitllets cuidaven de no ser detectats i que les seues víctimes no s’adonaren de la falsedat d’aquests.

En el registre realitzat pels agents es van descobrir estris indiciaris de la presumpta fabricació de bitllets.

Fins al moment s’han pogut esclarir 25 delictes de falsificació i estafa.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de primera instància núm. 4 de Massamagrell.

Publicitat