22.2 C
Valencia

L’Hospital d’Alacant incorpora la sialoendoscopia

Este i altres temes d'actualitat s'han abordat en el XIV Congrés de la Societat Valenciana d'Otorrinolaringologia.

- Publicitat -AVL

El Servei d’Otorrinolaringologia (ORL) de l’Hospital General Universitari d’Alacant ha incorporat recentment a la seua cartera de serveis la sialoendoscopia, un procediment nou que permet el diagnòstic i tractament de malalties de les glàndules salivals.

És el primer centre de la província que ha començat a realitzar esta tècnica, la finalitat de la qual és visualitzar, mitjançant la introducció d’un xicotet endoscopi, els conductes salivals.

“La sialoendoscopia s’utilitza com a mètode diagnòstic i per al tractament de determinades patologies, així com la retirada de cossos estranys o càlculs. En este sentit, naix com a alternativa al tractament convencional de la patologia salival, sota la filosofia de preservar les glàndules”, ha explicat el cap del Servei d’Otorrinolaringologia, el doctor Guillermo Severá.

Algunes de les malalties que afecten esta regió anatòmica són la síndrome de Sjögren, la sarcoïdosis, que es caracteritza pel creixement de cèl·lules inflamatòries (granulomes) o les sialoadenitis de repetició parotídia (obstrucció recurrent de les glàndules salivals), entre altres. Estes poden generar mal sabor de boca, dolor, inflamació i una considerable disminució de la qualitat de vida del pacient.

Esta tècnica permet la visualització endoscòpica directa, la qual cosa pot ajudar a identificar patologies específiques, així com dilatacions, l’estrenyiment dels conductes que segreguen la saliva o taps mucosos, que es poden tractar fàcilment mitjançant dilatacions, rentades o l’aplicació directa de medicació.

“La sialoendoscopia està actualment en auge, atés que és un procediment mínimament invasiu, amb menor risc i complicacions per al pacient, que permet evitar, en moltes ocasions, cirurgies de major morbiditat, com pot ser l’extirpació de les glàndules”, ha remarcat el doctor Severá.

Així mateix, “és molt eficaç en el tractament de la Parotiditis Recurrent Juvenil, una malaltia de les glàndules paròtides en edat pediàtrica, amb percentatges de curació que arriben fins al 80% dels pacients”.

Formació en noves tecnologies ORL

Precisament, este tema d’actualitat s’ha abordat en el XIV Congrés de la Societat Valenciana d’Otorrinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (SVORL CCC), el Comité Organitzador del qual ha recaigut en el Servei d’ORL del General d’Alacant i s’ha celebrat esta setmana a Alacant.

Un conclave que vetlla per la formació continuada dels especialistes i en el qual professors de renom nacional han realitzat una posada al dia sobre les noves tecnologies sorgides en esta àrea. Els tres temes principals del congrés han sigut la cirurgia virtual i impressió 3D, la robòtica i la sialoendoscopia.

Pel que respecta al primer d’ells, els programes informàtics actuals permeten crear, mitjançant les dades obtingudes del TAC del pacient, una imatge tridimensional que representa de manera exacta la lesió del pacient. Amb esta imatge, “podem simular el tractament quirúrgic que posteriorment realitzarem, ja en viu, en el quiròfan, amb el que es disminueixen les complicacions, es redueix el temps de la cirurgia i augmenta la seguretat i eficàcia de la intervenció. A l’Hospital d’Alacant hem començat a incorporar la cirurgia virtual, realitzant simulacions en els procediments quirúrgics més complexos”, ha subratllat el doctor Severá.

Així mateix, s’ha abordat la prevenció, diagnòstic precoç i tractament del càncer d’orofaringe (part mitjana de la faringe que inclou les amígdales i la base de la llengua) i la seua relació amb el Virus del Papil·loma Humà (HPV).

Un altre dels temes que s’han analitzat en el congrés són els nous procediments diagnòstics i de tractament del vertigen i els trastorns de l’equilibri, “un motiu de consulta molt freqüent, tant en les urgències com en les consultes d’Atenció Primària i d’Otorrinolaringologia, que pot arribar a afectar fins al 20% de la població major de seixanta-cinc anys, en els qui comporta risc de caigudes i genera una alta morbiditat”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,745FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Federació de Falles d’Especial presenta “Una Festa per a Tots”

Baix el lema 'Més solidària que mai', la proposta d'activitats contribuirà a reactivar l'activitat fallera.

La Diputació de València suma esforços amb Gandia per a restaurar la Col·legiata

La corporació provincial ha donat suport per unanimitat a la iniciativa del consistori gandià per a solucionar els problemes estructurals d'este Monument Històric Nacional.

Tres persones afectades per inhalació de fum en un incendi a Foios

Tres persones de 23, 32 i 59 anys van resultar afectades ahir per inhalació de fum en l'incendi d'un habitatge a Foios.

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià