20 C
Valencia

L’hospital de campanya del General acollirà el servei d’Urgències durant les obres de remodelació

La pandèmia va obligar a postposar este projecte que ara podria iniciar-se al novembre "segons com evolucione la covid durant els mesos d'estiu i al setembre", segons ha confirmat el president de la Generalitat a la seua primera visita a Castelló d'ençà de l'inici de l'estat d'alarma.

- Publicitat -AVL

L’hospital de campanya annex a l‘Hospital General Universitari de Castelló servirà per a anar traslladant els serveis d’urgències tal com vagen avançant les obres de remodelació previstes inicilament pel mes de maig i que van haver-se de postposar per l’inici de la pandèmia.

Així ho han confirmat este dilluns tant la consellera de Sanitat, Ana Barceló, com el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, en la seua primera visita oficial a Castelló d’ençà que en començara l’emergència sanitària.

Així, al novembre podrien iniciar-se els treballs de remodelació previstos, i dotats d’un pressupost de més de 4 milions d’euros, sempre que l’evolució de les circumstàncies sanitàries ho faça factible. És a dir que, tal com ha apuntat el gerent del centre hospitalari, Ricardo Tosca, “esperarem que passe l’estiu i veurem l’evolució al setembre i octubre, perquè com açò es fa per fases i el servei no para encara que hi haja obres, fins que no sabrem què passarà no podem llevar res”.

Cal recordar que la remodelació del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Castelló era una de les partides més destacades dins de les inversions previstes per la Conselleria de Sanitat en els seus pressupostos del 2020, i que tenia un període previst d’execució d’uns 24 mesos.

SEGURETAT EN ELS CONSULTORIS DE COSTA

D’altra banda en la visita del president a les instal·lacions annexes també s’ha parlat de la situació en què es trobaran els consultoris de moltes localitats costaneres per poder adaptar-se al compliment de les mesures covid quan “habitualment” ja resulten insuficients en moltes ocasions sense que es donen estes circumstàncies.

Al respecte, el president Puig ha afirmat no tindre constància de què hi haguera problemes per obrir estos 18 consultoris costaners “d’estiu”, tot i que, el gerent de l’Hospital sí que ha afirmat que la creació que exigeix Sanitat de “crear dos circuits en tots els centres de salut” fa que no sempre puga ser viable als consultoris de platja i per això, ha explicat, el Dr. Tosca, estan demanant que als llocs on hi haja possibilitat de poder atendre bé els pacients, “obrir matí i vesprada”.

Així mateix també ha apuntat que resulta “molt complicat en moltes localitats”, encara haver-hi parlat amb els ajuntaments, tindre espais adequats perquè es puguen donar eixos dos circuits i per això “per a poder compensar, allà on es puga es donarà servei, matí i vesprada”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià