Sanitaris de l’Hospital General de Castelló participa en un estudi per a avaluar la protecció de la melatonina enfront del coronavirus

La Unitat del Somni lidera este assaig clínic que determinarà si esta hormona, més present en la població infantil, protegeix de la covid-19.

 La Unitat del Somni de l’Hospital General Universitari de Castelló ha iniciat la cerca de personal sanitari per a participar en un assaig clínic que pretén avaluar la protecció natural de la melatonina enfront de la infecció per SARS-CoV 2.

Este estudi, liderat en el centre castellonenc per la Unitat del Somni, planteja la hipòtesi per elevar els nivells màxims d’esta hormona a un rang similar al que presenta de manera natural la població pediàtrica, podria prevenir la infecció entre el personal sanitari més exposat.

La melatonina és una hormona endògena involucrada en el control del ritme circadiari, que és l’encarregat del canvi dels cicles somie/vigília. “Els nivells sèrics màxims de melatonina són més alts en la infància i van disminuint amb l’edat”, explica Juanjo Ortega, responsable de la Unitat de Somni, “per este motiu la hipòtesi que defensa este estudi siga la d’incrementar els nivells d’esta hormona entre el personal sanitari de Castelló amb exposicions de risc”, afig.

“La melatonina és un producte econòmic i segur amb demostrat efecte protector en altres infeccions bacterianes i virals”, afirma Ortega, per la qual cosa el seu ús controlat en este assaig clínic podria aportar evidència en la protecció del personal sanitari exposat en la seua activitat diària.

Es tracta d’un assaig clínic multicèntric aleatoritzat per a avaluar l’eficàcia de la melatonina en la profilaxi de la infecció per SARS-CoV 2 en contacte d’alt risc (Assaig MeCOVID) que s’ha posat en marxa als hospitals La Paz, Infanta Sofía, 12 d’Octubre, Clínic Sant Carles i La Princesa, de Madrid, a més de l’Hospital General de Castelló, que ha sigut reconegut com a centre convidat.

De moment, l’assaig MeCOVID compta amb més de 300 professionals reclutats en el total d’hospitals participants, a l’espera de completar la inscripció de personal voluntari en el centre castellonenc, que aconsegueix ja els 10 professionals.

CatalanSpanish