25.6 C
Valencia

L’Hospital General impulsa l’envelliment actiu amb un programa de visites a museus

- Publicitat -AVL

El Programa Activa -Cultural és una nova iniciativa per fomentar la prescripció social i cultural als centres d’atenció primària del departament de salut València-Hospital General, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors.

El programa s’ha presentat en el Museu d’Història de València i està emmarcat dins del projecte d’envelliment actiu (Activa), engegat pel departament de salut en 2017.

En concret, l’Hospital General de València, en col·laboració amb el Museu d’Història de València i el centre d’innovació Les Naus, ha organitzat a través de la xarxa Connecta Salut una sèrie de visites guiades al museu en les quals podran participar persones adscrites als diferents centres de salut de la ciutat que pertanyen al departament de salut (Fuensanta, Nou Moles, Guillén de Castro, Nàpols i Sicília, Gil i Morte i San Isidro).

Després de la presentació, que ha comptat amb la intervenció de representants de les tres entitats que participen en este projecte, s’ha realitzat una visita guiada per les diferents estades del museu, en la qual s’ha explicat als assistents la història de la ciutat, amb especial atenció als hàbits de salut dels valencians al llarg de la nostra història, així com les fites més rellevants del museu i el seu entorn. Les visites s’han programat al llarg del mes de maig, amb una assistència prevista de més de 200 persones.

“La nostra intenció és impulsar els espais culturals com a llocs que, igual que succeeix amb la promoció de l’exercici físic, també contribueixen positivament a millorar el benestar psicològic del major, en este cas, convertint-se en una eina eficaç de prescripció social unint dos elements clau de foment de l’envelliment actiu, l’exercici físic i la informació en salut, sobretot si es visiten de forma grupal”, ha explicat Carolina Mir, coordinadora del centre de salut de Fuensanta i impulsora d’aquesta iniciativa.

Encara que l’objectiu principal del projecte Activa era, inicialment, promoure l’activitat física en persones majors, també pretenia impulsar idees innovadores que fomentaren l’autonomia i l’envelliment actiu, entre les quals s’emmarca aquesta nova iniciativa.

En este sentit, Activa-Cultural es proposa incloure, al costat de la prescripció física, la prescripció d’activitat cultural, considerant els beneficis que aquesta pot aportar als seus participants, tals com el foment de les relacions socials, evitar l’aïllament o incentivar l’accés a la cultura, contribuint així a millorar el benestar mental o psicològic dels pacients.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià