23.1 C
Valencia

Els hospitals de campanya, que no han atés cap malalt, tenen un sobrecost de 800.000€

La consellera de Sanitat ha assegurat que estes instal·lacions estaran com a mínim en peu fins a desembre mentre que la responsable de Justícia no descarta que estes infraestructures es puguen reutilitzar en un futur en casos d'emergències climàtiques.

- Publicitat -AVL

Cinc setmanes després de l’anunci de la seua construcció el 18 de març, i amb uns 800.000 euros aproximats de sobrecost respecte a l’estimació inicial de 4 milions d’euros, els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana semblen estar llestos per acollir pacients “a falta de la instal·lació dels banys”, com ha destacat la consellera de justícia Gabriela Bravo.

La responsable d’Administracions Públiques i la consellera de sanitat, Ana Barceló han oferit estes declaracions en una roda de premsa extraordinària després d’una visita a l’hospital de campanya de La Fe.

Bravo ha destacat que estes infraestructures que ja estan finalitzades en les tres províncies suposen un gran alleujament per la situació actual de pressió assistencial relacionada amb la pandèmia. A més també ha explicat

Els quasi 800 llits més totals, 798, que suposaran a la Comunitat, a través dels tres hospitals de campanya a València, Castelló i Alacant representen un increment del 28% dels disponibles fins ara.

Pel que fa a les xifres oferides, el cost total d’estes instal·lacions modulars ha estat de 4,8 milions d’euros i “estan pensats perquè puguen ser desmuntats i fer-se servir per a altres ocasions com per exemple emergències de caràcter climàtic“, segons ha explicat la consellera de Justícia.

Bravo també ha destacat que el nombre de llits es podria incrementar “si fóra necessari” fins a 1100 “perquè l’estructura modular així ho permet”.

ÚS DELS HOSPITALS

L’ús d’estos tres hospitals de campanya, que suposen 370 llits més a València, 240 a Alacant i 188 a Castelló serà per a pacients amb covid lleu o moderat i complirà, segons ha explicat la consellera Barceló quatre funcions.

En primer lloc, serviran per a evitar la saturació de pacients covid aguts en els centres hospitalaris, ja que els casos lleus o moderats aniran a estes noves infraestructures. També s’utilitzaran per estança temporal d’aquells casos de pacients lleus que no puguen tornar als seus domicilis enfront de la impossibilitat de no poder estar aïllats o ser atesos adequadament.

D’altra banda, també es preveu que puguen donar suport a tècniques diagnòstiques vinculades a la covid-19 i en alguns casos, també podrien assumir algunes tasques específiques per a l’hospital de referència si fos necessari.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià