Els hospitals de la província de Castelló oferiran menús especials per als pacients durant les festes nadalenques

Els hospitals de la Comunitat Valenciana ofereixen durant aquestes festes nadalenques menús especials als pacients que romanguen ingressats amb la finalitat de fer més agradable la seua estada hospitalària. Els menús estan adaptats a les necessitats nutricionals i metgesses de cada pacient mantenint la dieta adequada per a la seua correcta recuperació.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es duen a terme diverses actuacions amb la finalitat d’humanitzar cada dia més la sanitat. Per això, durant les festes nadalenques es pretén crear als hospitals un ambient més acollidor i agradable per als pacients, per la qual cosa molts centres acullen durant aquests dies activitats nadalenques dirigides a adults i nens per amenitzar la seua estada a l’hospital, com a cors nadalencs i concursos de dibuixos, entre altres.

A més, els dies de Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i el dia de Reis se serviran els diferents menús especials elaborats principalment amb productes típics de les festes nadalenques com a dolços nadalencs i torrons, per als pacients la patologia dels quals ho permeta.

Menús nadalencs dels hospitals de la província de Castelló

L’hospital General de Castelló oferirà als pacients ingressats un menú de la Nit de Nadal que consta d’amanida de marisc, crema d’au, bacallà amb ceba caramel·litzada i pastanaga, pastís Sant Marcos i assortit de dolços nadalencs. El dia de Nadal el menjar consistirà en amanida valenciana, paella amb pilotes de Nadal, entremés especial, flam d’ou i assortit de dolços nadalencs.

A l’hospital de la Plana els pacients soparan en la Nit de Nadal un menú especial que consisteix en amanida de fruita seca, sopa de carabassó, salmó amb salsa tàrtara, flam d’ou i torrons. Per al menjar de Nadal l’hospital oferirà amanida de marisc, entremesos, paella valenciana, fruita en almívar i torrons.

A l’hospital de Vinaròs els pacients soparan en la Nit de Nadal un menú especial que consisteix en crema de carabassa amb gambes saltejades, rellom de porc en salsa, cebetes caramel·litzades i pastanagues o lluç basc i per a postres pastís de tres xocolates i dolços nadalencs. Per al menjar de Nadal, l’hospital oferirà amanida de Nadal amb piquillo farcit, llom de bacallà gratinat i patates, pastís Baviera, torrons i dolços nadalencs.

A l’Hospital Provincial de Castelló el sopar de la Nit de Nadal inclourà un consomé al xerés, gall dindi farcit i, per a postres, semifred de llimona, mentre que en el menjar de Nadal no faltarà la tradicional paella amb pilotes, entremesos especials, pinya natural i dolços típics.

CatalanSpanish