Els hospitals valencians atenen a 122 persones en el marc de l’operatiu ‘Esperança del Mediterrani’

L'operatiu en el port va constar d'un equip multidisciplinari sanitari d'unes 150 persones i de les 122 persones ateses als hospitals, 10 d'elles han requerit ingrés hospitalari

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per informar sobre les atencions sanitàries que han requerit les persones que han arribat a bord dels bucs ‘Dattilo‘, ‘Aquarius‘ i ‘Orione‘ a València gràcies a l’operatiu ‘Esperança del Mediterrani’.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha format part de l’operatiu d’Emergències, i el personal sanitari ha atés a les persones que han arribat en les tres embarcacions, tant al moment del desembarcament com posteriorment als centres sanitaris”.

De fet, des de l’arribada dels tres bucs es van atendre a 226 persones en el lloc, de les quals van ser derivades 122 persones a cinc hospitals de la ciutat de València. Cal destacar que tota persona que arribava amb la seua família, en cas de ser traslladada a un centre hospitalari s’ha realitzat amb el seu nucli familiar.

Així mateix, s’han establert procediments específics per a l’atenció a les dones i als menors.

Els hospitals que han participat en l’operatiu han estat l’hospital La Fe, l’hospital Cínic, l’hospital Arnau, l’hospital Peset i l’hospital General de València.

Els principals quadres clínics que ha identificat el personal sanitari han estat: deshidratació, febre, cremades de divers grau relacionades amb el fuel i l’aigua del mar, diversos casos d’amputacions falàngics a la mà fins a avaluacions de dones en estat de gestació amb diferent grau evolutiu.

Del total de persones ateses, 10 d’elles han necessitat ingrés hospitalari amb motiu de les afeccions respiratòries, cutànies, alteracions de funció renal o problemes metabòlics.

En aquests moments, hi ha quatre persones ingressades a l’hospital General Universitari de València, dos a l’hospital Clínic Universitari, una persona a l’hospital la Fe, una persona a l’hospital Doctor Peset i dos persones a l’hospital Arnau de Vilanova.

Equip multidisciplinari sanitari de 150 persones

L’operatiu en el port va constar d’un equip multidisciplinari sanitari d’unes 150 persones. El personal de l’operatiu en el port va estar format per metges i locutors del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, metges, infermers/as, tècnics d’emergències sanitàries del Servei d’Emergències Sanitàries, metges, infermers/as i pediatres d’atenció primària i centres hospitalaris, personal tècnic de Salut Pública i personal administratiu i tècnic de diferents centres sanitaris.

Ana Barceló ha destacat “el treball que han realitzat totes les persones que han participat en l’operatiu, tant a la zona de desembarcament, en els serveis hospitalaris com als centres d’acolliment”. Segons ha indicat Ana Barceló cal agrair “el gran valor humà i professional que han demostrat. De fet, hem donat una lliçó no solament perquè hem estat una terra d’acolliment sinó també per aquesta solidaritat, coordinació i sobretot per aquesta calor humana que hem prestat a totes aquestes persones que han arribat en les tres embarcacions”.

Finalment la consellera ha agraït el treball de coordinació de tots els organismes implicats. Els organismes que han participat són: Sanitat Exterior, l’Agència Valenciana de Seguretat i resposta de les Emergències, els Cossos i Forces de Seguretat de l’estat, la direcció general d’Infància i Adolescència, la direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la igualtat de Gènere, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat social i amb Creu Roja, Médicos Sin Fronteras i el voluntariat.

Publicitat