Pont d’octubre: Els hotels de la Comunitat al 90% malgrat el confinament de Madrid

Segons HOSBEC, podrien estar al 90% d'ocupació aquest pont d'octubre, malgrat el confinament de Madrid i el temporal. De fet, es preveu sol i bon temps per a aqueix cap de setmana.

Encara que el recent confinament de Madrid i el temporal Álex han cavat la tomba del sector turístic en la zona nord del país per a este pont d’octubre, els hotels de la província d’Alacant es mantenen a flotació gràcies al turisme de proximitat.


Òbviament, que el temporal no haja assotat a la Comunitat ha sigut el principal salvavides a l’hora que els allotjaments turístics prevegen que este pròxim pont del Pilar estiguen al 90% d’ocupació.

Hem entrevistat a Antonio Mayor, president de HOSBEC (Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana) i s’ha mostrat esperançat davant la situació actual, després d’un estiu atípic i una Setmana Santa cancel·lada per l’Estat d’Alarma.


Els hotels podrien arribar al 90% d’ocupació aquest pont del Pilar


Tal com ens indica, malgrat el confinament de Madrid amb la consegüent prohibició de desplaçament a altres comunitats, els allotjaments que formen part de la patronal hotelera, actualment, estan en un nivell d’ocupació similar al d’altres ponts d’octubre. Bé és cert que dels 140 hotels que formen part de HOSBEC, només una trentena estan oberts.


“Madrid és el número 1 per a la costa valenciana. No obstant això, enguany ha suposat el trampolí del turisme de proximitat i ja el fin de setmana passat vam estar molt bé d’ocupació. Ve gent de Múrcia, i de diferents comarques d’Alacant i València”

Antonio Mayor, president HOSBEC


No hi ha dubte que el turisme de proximitat (uns 200 km a la redona) ha funcionat molt bé este estiu i en l’arrancada tardorenca. Tal com ens explica Major, famílies que no han pogut fer gaudir de les seues llargues vacances d’estiu, solen vindre els caps de setmana i tenen previst fer-ho este pont del Pilar. “Encara que estem pendents del temps”, apunta el president de HOSBEC


Pendents del temps

I és que en la Comunitat Valenciana hem passat en tan sols uns dies de tindre de mitjana 30 graus durant la gran part del dia, a despertar-nos estos últims dies amb tan sols 11 graus de temperatura. No obstant això, i segons previsions meteorològics, s’espera que esta setmana vagen pujant les temperatures i este pont del Pilar puguem gaudir de sol i platges.

“Si el temps ho permet, els hotels arribarem quasi al ple este pont d’octubre”

Antonio Mayor, president HOSBEC


Tarifes més econòmiques que a l’estiu

Un altre dels factors favorables que fan possible este nivell d’ocupació alt és el preu. La temporada alta va acabar el 15 de setembre i ara mateix els allotjaments ofereixen tarifes molt més accessibles i fins i tot packs de cap de setmana. I no sols els hotels estan quasi plens, sinó els apartaments turístics i fins i tot els càmpings.

De cara a la fi de tardor i principis d’hivern, la incertesa impera en este sector. Tot depén de la situació de la pandèmia i de la possibilitat que el turisme estranger, preferiblement britànic, tinga total llibertat de moviment.

“Els que estem oberts hem arriscat i posat tot el nostre esforç i recuperat el nombre més gran de treballadors de ERTE que hem pogut. I els que no han obert, estan totalment preparats en matèria de seguretat contra el COVID19 per a fer-ho en qualsevol moment”,
assenyala Mayor.

CatalanSpanish