28.9 C
Valencia

El Govern disposa obrir 370 hotels i balnearis per a allotjar militars, sanitaris i transportistes

I també tot aquell personal que treballe per a garantir servicis bàsics o el seu manteniment.

- Publicitat -AVL

El Govern central ha disposat l’obertura d’un total de 370 hotels, balnearis, aparthotels i altres establiments similars repartits per tot el país, amb la finalitat d’atendre les necessitats d’allotjament i restauració que requerisca el personal que està treballant en la prestació i el manteniment dels servicis essencials i el transport de subministraments durant l’estat d’alarma.

“És necessari garantir la mobilitat d’aquells treballadors que han de realitzar determinades tasques i que puguen disposar d’allotjament i menjar”, estableix l’ordre del Ministeri de Transports que el BOE publica aquest dimecres.

L’ordre inclou el llistat de 370 establiments repartits per tot el país que s’inclouen entre els quals oferiran els seus servicis a aquests col·lectius.

Entre ells, figuren militars i forces i cossos de seguretat de l’Estat, sanitaris i transportistes, però també personal dels operadors de telecomunicacions i de centres de procesaments de dades, d’operació i manteniment de la xarxes de transport i distribució d’electricitat, gas, aigua, i de centrals de generació d’energia.

Aquests allotjaments també es dirigeixen personal de prevenció i extinció d’incendis, als treballadors de plantes petroquímiques o centrals elèctriques o nuclears, al personal lligat a activitats de salvament i seguretat marítima, al de gasolineres, ports, aeroports i infraestructures ferroviàries o als que treballen en obres d’interés general.

Així mateix, es contempla el seu ús per part de plantes de processament de productes agrícoles, càrnics i pesquers, entre altres activitats bàsiques essencials contemplades en el Decret de l’estat d’alarma.

El llistat d’establiments també estarà disponible per a aquelles persones que “per raons de força major o estat de necessitat requerisquen un allotjament puntual amb urgència”.

Entre aquests supòsits, l’ordre cita turistes que no hagen pogut retornar als seus llocs d’origen en el termini previst o persones que estiguen sota un programa d’atenció humanitària o qualsevol altre programa per a col·lectius vulnerables i altres supòsits similars.

D’igual forma, hauran de permetre l’allotjament de persones que hagen de desplaçar-se per a atendre a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat, persones especialment vulnerables o amb necessitats d’atenció sanitària, així com a totes aquelles persones que per causa de força major o situació de necessitat requerisquen assegurar allotjament puntual amb urgència.

Condícia i restauració per a transportistes

A més, en el cas dels transportistes de mercaderies per carretera, es disposa que aquests establiments faciliten l’accés a instal·lacions de condícia i restauració encara que no estiguen allotjats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,710FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià