viernes, 19 abril 2024

El Huesca perdona en excés i el Levante també trau profit en El Alcoraz (2-2)

Quan millor jugava el conjunt blaugrana, l'única acció dels levantinistes després del descans fins a aqueix moment va acabar en gol en una polèmica jugada en el minut 75

El Levante, com tots els equips que li han precedit en la seua visita aquesta temporada a l’estadi El Alcoraz, va aconseguir un resultat positiu (2-2) i va prolongar la ratxa negativa del Huesca, que va perdonar en excés i encadena dotze trobades sense guanyar.

L’estadi oscense va tornar a viure, per sisena vegada aquesta campanya, la qual cosa ja sembla una història interminable per als propietaris del terreny, que segueixen sense aconseguir guanyar en el seu camp en la temporada del debut en la màxima categoria després d’un partit en el qual van gaudir de nombroses ocasions que no van saber materialitzar davant un rival més efectiu de cara al gol.

El Levante es va veure afavorit per la falta de punteria local i diverses bones intervencions del seu porter i amb això li va bastar per a arrancar un punt de El Alcoraz.
La forta pressió de tots dos conjunts d’eixida va provocar un embós en la medul·lar, d’on cap era capaç d’eixir, encara que a mesura que van anar passant els minuts el Huesca es va anar ensenyorint de la pilota gràcies a un gran Moi Gómez, que dirigia a la perfecció les operacions ofensives dels seus.

Això es va traduir que els blaugranes van començar a arribar regularment als dominis del meta Oier i en el minut 18 els homes de Francisco Rodríguez van obrir el marcador per mitjà de David Ferreiro, però el VAR va anul·lar la jugada per fora de joc.
El Huesca va tindre dues bones oportunitats a continuació que no va ser capaç de convertir, però en el minut 23, després d’una gran passada del “Cucho” Hernández, Christian Rivera va parar la pilota amb el pit i, sense deixar-lo caure, va obrir el marcador.

El Levante va reaccionar ràpidament perquè sis minuts després va poder haver empatat en una rematada de cap de Roger Martí al travesser en un servei de cantonada.
Això no va acovardir a un Huesca que va jugar els seus millors minuts després amb un futbol fluid que l’equip llevantí no era capaç de frenar, davant un rival que arribava una vegada i una altra a la seua porteria amb accions clares de gol, especialment una de Rivera en el minut 32.

El Levante patia en defensa, però era capaç de traure les arpes avisant que la situació podia variar en qualsevol moment, com va ocórrer en el minut 43 amb una gran oportunitat de Roger, que es va plantar només davant el meta Jovanovic, però la seua rematada el va salvar el serbi amb una gran intervenció.

L’equip de Paco López va confirmar la seua recuperació quan ja el temps agonitzava, de nou amb un Roger molt actiu que va rematar de cap un centre des de la dreta al qual Jovanovic no va poder arribar.

Si els primers 45 minuts havien finalitzat amb un joc molt dinàmic, el temps de descans no va frenar la intensitat, la qual cosa va permetre als locals avançar-se novament gràcies a una falta en una pujada del lateral Carlos Akapo, que, llançada per Ferreiro, va ser rematada pel central Xabi Etxeita.

El gol va deixar tocat a un Llevant que no reaccionava mentre que els propietaris del terreny van veure la feblesa i es van llançar pel tercer que semblava que podia arribar en qualsevol moment.

El conjunt valencià corria darrere de la pilota davant un Huesca còmode i que arribava una vegada i una altra amb gran facilitat a l’àrea enemiga amb diverses rematades que apuntaven a gol. L’opció més clara la va tindre en el minut 63 amb una triple oportunitat que no va aprofitar.

Quan millor jugava el conjunt blaugrana, l’única acció dels levantinistes després del descans fins a aqueix moment va acabar en gol en una polèmica jugada en el minut 75.
Emmanuel Boateng va aprofitar un servei de Jason Remeseiro per a marcar, encara que en un primer moment l’assistent va marcar un fora de joc que el VAR va comprovar que no ho va ser.

– Fitxa tècnica:
2 – Huesca: Jovanovic; Miramón, Poliment, Etxeita, Akapo; Musto, Moi Gómez; Gallar (“Chimy” Ávila, min.80), Rivera (Sastre, min.71), Ferreiro (Gurler, min.88); i “Cucho” Hernández.

2 – Levante: Oier; Cabaco (Boateng, min.70), Rober Pier, Chema; Coke, Prcic (Manzanara, min.83), Vukcevic (Bardhi, min.46), Toño García; Borja Mayoral, Roger i Jason.

Gols: 1-0. min.23. Rivera; 1-1. min.45. Roger; 2-1. min.52. Etxeita; 2-2. min.75. Boateng.

Arbitre: Estrada Fernández (Comité Català). Va expulsar, una vegada acabat el partit, al jugador de l’Osca “Chimy” Àvila per doble targeta groga. Va amonestar als locals Polit i Jovanovic, i als visitant Vukcevic Coke i Prcic.
Incidències: partit corresponent a la tretzena jornada de LaLiga Santander disputat en l’estadi El Alcoraz de Huesca davant 6.459 espectadors.