Hui comença la vaga de professorat interí

El Sindicat anima al personal interí a secundar la vaga i acudir a les mobilitzacions convocades

Hui comença la vaga de tres dies de professorat interí convocada per STEPV i la CPI (Coordinadora de Professorat Interí), per a reclamar l’estabilitat i la consolidació d’este col·lectiu davant la convocatòria d’oposicions massives.

Les accions convocades en les tres jornades de vaga són les següents:
Dimarts 24 d’abril: manifestació a València a les 11:30h des de la Plaça Sant Agustí.
Dimecres 25 d’abril: a partir de les 11h a València (davant les Corts Valencianes) i a Castelló (Av. del Mar, 23, davant la Direcció Territorial d’Educació). A Alacant, concentració a partir de les 18h i fins les 20h a la Plaça de la Muntanyeta.
Dijous 26 d’abril: manifestació a Alacant, a les 11:30h des de la Direcció Territorial d’Educació (C/Carratalà 45).

Rovira  

Els motius de la convocatòria d’esta vaga són aconseguir la negociació amb la Conselleria d’Educació d’un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí que no supere les oposicions massives els pròxims anys. D’altra banda, també es reclama al Ministeri d’Educació la negociació de la modificació del Reial Decret 276/2007 d’ingrés a la funció pública docent per a incloure processos de consolidació recollits en Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

L’anunci de les 13.000 places que es convocaran entre 2018 i 2021 es va produir el juliol passat en premsa sense negociar-se prèviament, just després de les jornades que STEPV i la CPI van convocar en la mateixa Conselleria. Este anunci està generant, des de llavors, molta inquietud i intranquil·litat en el col·lectiu perquè este sistema no garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant.

STEPV va aconseguir que la Conselleria acceptara la negociació d’un pacte d’estabilitat del professorat interí. Tanmateix, la proposta de la Conselleria no garanteix la continuïtat del treball al professorat interí que no supere les proves, per la qual cosa, STEPV i la CPI han decidit incrementar la pressió per tal de fer efectives aquestes garanties de continuïtat en el treball.

PublicitatJuega Limpio Orihuela