Huit anys de presó per introduir 12 quilos de cocaïna a Espanya

El condemnat també haurà de pagar una multa de quatre milions d'euros per arreplegar els paquets de droga des de Costa Rica.

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a un home a huit anys de presó i una multa de quatre milions d’euros per haver organitzat l’enviament i recepció de prop de dotze quilos de cocaïna arribada en paquets postals des de Costa Rica.

La sentència confirma que l’acusat, al costat d’altres persones, havia preparat un sistema per a introduir cocaïna a Espanya procedent de Costa Rica a través de paquets postals remesos per persones concertades amb l’acusat, les identitats del qual es desconeix, que una vegada rebuda era distribuïda a consumidors finals.

L’acusat, de 50 anys, era l’encarregat de gestionar la recepció dels paquets postals i s’ajudava d’altres dues persones (ja condemnades per estos fets), així com de començar la cadena de distribució de la droga a través d’altres persones, segons la sentència feta pública este dimecres pel Tribunal Superior de Justícia valencià.

D’acord amb eixa planificació, el 19 d’octubre de 2006 l’acusat, al costat d’una de les persones que l’ajudava, va anar a recollir dos paquets com autoritzat per a la recepció, els quals contenien cocaïna amb un pes de prop de dos quilos (amb un preu en el mercat il·lícit de 162.722 euros) i va ser detingut per agents de la Guàrdia Civil a l’eixida de l’oficina de Correus.

En els voltants va ser detingut instants més tard l’home que li acompanyava i que li estava esperant fora després d’haver arribat junts en un cotxe.

També anaven a recollir tres paquets més (per als quals s’havia autoritzat la recollida a l’acompanyant del processament) i que contenien quasi tres quilos de cocaïna amb un valor estimat de 232.522 euros.

El mateix dia l’acusat també havia acompanyat a Alboraia a un tercer a recollir a primera hora cinc paquets que contenien quasi cinc quilos de cocaïna valorats en 388.428 euros.
I també controlava l’acusat l’enviament d’altres tres paquets, que havien de ser recollits a la ciutat de València (però que no van ser entregats perquè havia sigut ja detingut) i que contenien prop de dos quilos de cocaïna valorada en el mercat il·legal en 230.121 euros.

Després de ser detingut, l’home va passar a la presó provisional dos anys entre 2006 i 2008 i va viatjar a Colòmbia després de quedar en llibertat, després de la qual cosa va ser detingut al seu país d’origen per a ser extradit a Espanya el 14 de juny de 2019.

El judici finalment es va celebrar el passat 19 de juliol i la sentència conclou que l’acusat és responsable d’un delicte contra la salut pública de substàncies que causen greu mal a la salut i li condemna a la pena de huit anys de presó i una multa de quatre milions d’euros, pena davant la qual el seu defensa es va mostrar d’acord.

A la condemna de presó se li restarà el període de presó preventiva que l’acusat ja havia complit després de la seua detenció.

CatalanSpanish