L’Ajuntament fomenta unes falles més sostenibles amb la creació dels ‘Premis Mobilitat Sosenible’

L'Ajuntament de València i Valenbisi llancen la I edició dels premis 'Mobilitat sostenible i bicicleta' per a fomentar unes falles 2020 més respectables en el medi ambient i que sume la mobilització de les comissions.

349
Premis mobilitat sostenible i bicicleta

Este matí, Pere Fuset, regidor de festes i falles, Giuseppe Grezzi, regidor de mobilitat a l’Ajuntament de València i un representant de JCDcaux, l’empresa que gestiona el sistema de bicicleta pública anomenat Valenbisi, han anunciat la seua intenció d’aprofitar la gran festa de Les Falles 2020 per a fomentar la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport respectuós i no contaminant. En este motiu, han llançat la I edició dels Premis Mobilitat sostenible i bicicleta a la millor escena en monuments fallers grans i infantils de les falles de València.

Premis mobilitat sostenible i bicicleta: participants i guardons

En esta primera edició dels premis Mobilitat sostenible i bicicleta poden participar totes les comissions falleres que facen referència en alguna escena dels seus monuments que a la mobilitat sostenible i la seua importància per fer una ciutat en menys contaminació, millor qualitat de l’aire i menys sorolls… O qualsevol cosa que faça més amable la convivència a València.

L’empresa JCDecaux aprofitarà l’ocassió per a augmentar el nombre d’usuaris abonats al Valenbisi.

Hi han quatre premis: 2.000€ al primer guardonat, 1.000€ al segon, el tercer 500€ i a banda, un concurs especial amb la temàtica de la bici amb 1.500€.

Premis mobilitat sostenible i bicicleta

Com participar en els premis Mobilitat sostenible i bicicleta

Les comissions han d’enviar el seu esborrany en format DinA4 amb una memòria que explique els materials sostenibles que han utilitzat i centrades en escenes de transports no contaminants al correu [email protected] abans de l’1 de març a les 14.00h.

Qui serà el jurat 

Estarà format per un responsable de Valenbisi, el cap de serveis de mobilitat sostenible de l’Ajuntament, una coordinadora de l’agència municipal de la bicicleta de l’Ajuntament i quatre persones del món de les falles amb experiència a la mobilitat sostenible.

Pere Fuset, per la seua part, ha dit que: “les falles són una magnífica oportunitat per a apostar per la mobilitat sostenible”. Així mateix ha defensat la “tornada de les falles cap a lo satíric i que estos premis volen premiar precisament. Quan els artistes fallers fan sàtira d’estos temes, estan ajudant a fer una reflexió col·lectiva del que passa a la ciutat, dels més febles contra els més poderosos”. Per este motiu, ha animat a totes les comissions a participar.

Giuseppe Grezzi per altra banda, ha declarat que “volem que els artistes i les falles ens ajuden a transmetre la importància de la mobilitat sostenible en l’ingeni dels artistes”.

Els premis es coneixeran el mateix dia de lectura dels premis de sector abans de les 24h el dia 16 de març.