IAG adquireix Air Europa per 1.000 milions

El 'holding' propietari d'Iberia conservarà la marca Air Europa.

Publicitat

IAG ha acordat amb Globalia l’adquisició de tot el capital social emès d’Air Europa per 1.000 milions d’euros, que s’abonaran en efectiu al tancament de l’operació, segons ha anunciat el ‘holding’ aeri, propietari d’Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus. Finançarà la compra amb deute extern.

El consell de IAG considera que la transacció augmentarà la importància del ‘hub’ de Madrid, transformant-ho en “un veritable rival” pels quatre grans d’Europa: Amsterdam, Frankfurt, Londres Heathrow i París Charles De Gaulle, al mateix temps que desbloquejarà oportunitats de creixement de xarxes i reconsolidarà el lideratge de IAG a l’Atlàntic Sud.

PublicitatRovira  

Així mateix, segons l’òrgan de direcció de IAG, l’operació aportarà “importants beneficis” als clients en proporcionar més flexibilitat d’horaris i opcions així com més oportunitats per guanyar i canviar milles, i oferirà unes “significatives potencials sinergies” en termes de costos i ingressos.

La marca Air Europa serà conservada inicialment i la societat seguirà sent un centre d’ingressos autònom dins Iberia dirigida pel conseller delegat d’Iberia, Luis Gallego, segons ha explicat el ‘holding’ aeri.

El grup espera que l’adquisició d’Air Europa genere sinergies de costos a través de vendes, despeses generals i administratius, aprovisionaments, despeses de ‘handling’ i distribució amb sinergies a ple rendiment que han d’aconseguir-se per a l’any 2025. IAG espera que la implementació de costos es desenvoluparà en el mateix període.

Així mateix, el ‘holding’ aeri preveu que l’adquisició genere guanys en el primer any complet després del tancament i que augmente la rendibilitat sobre el capital invertit en els quatre anys següents al tancament.

Els òrgans d’administració de IAG i Iberia consideren que l’adquisició generarà valor en tres àmbits clau: integració d’Air Europa en l’estructura ‘hub’ d’Iberia existent a Madrid; creació de relacions comercials entre Air Europa i altres companyies operatives de IAG, a més de la inclusió en els negocis conjunts de IAG, i integració d’Air Europa en la plataforma de serveis comuns IAG.

PublicitatJuega Limpio Orihuela