Ibáñez: “Estem cansats de les fugides de Puig per no donar explicacions”

“Estem cansats de les fugides de Puig per no donar explicacions”. Així s’ha expressat aquest matí el coordinador d’Economia del Grup Popular Rubén Ibáñez qui ha anunciat la sol·licitud de compareixença urgent del president Puig en Les Corts davant les greus notícies aparegudes hui sobre el finançament del PSPV i Compromís. Així mateix, ha sol·licitat a Puig que anul·le el seu viatge de la setmana vinent.

El GPP ha registrat una sol·licitud de compareixença urgent i immediata del President de la Generalitat perquè done explicacions en seu parlamentària de com aquesta situació pot afectar el govern valencià.

També ha sol·licitat, en una carta al President de la Generalitat, que suspenga el seu viatge previst per a aquesta setmana per fugir de les corts i que comparega.

Ibáñez ha explicat que “estem cansats de les fugides del president Puig per no donar d’aquells problemes que afecten la societat valenciana”.

“Hui estem coneixent per mitjans de comunicació que el PSOE i Compromís, mentre el govern d’Espanya creava aturats, pel que sembla estaven “mossegant” d’empreses públiques. Estem coneixent com s’alimentaven dels Ministeris mentre suposadament venien inversions a la nostra Comunitat. Estem coneixent com Compromís va nàixer amb la B del Bloc, com la B del Botànic va nàixer fa molts anys”, ha afegit.

Rubén Ibáñez ha manifestat que “de totes aquestes explicacions volem que en seu parlamentària es donen tot tipus d’explicacions perquè hui tenim els valencians un president fugit”.

El portaveu popular ha manifestat que “hui sabem per les informacions que van apareixent cada dia que Puig i Oltra de 2007 són els mateixos que hui estan en aquesta càmera, que els dos anaven en les llistes electorals de 2007 tacades de negre i hui són el president i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana. Segueixen els mateixos”.

A més, Rubén Ibáñez ha sol·licitat a “els seus socis de Podemos que facen un pas més. Fa més de quinze dies que estem sense cap explicació i amb un silenci més que còmplice i els donen vint dies més perquè els donen explicacions. Qui no ha trobat una resposta el primer dia difícilment la donarà 35 dies després. Estan sent enganyats pel govern del Botànic, pels seus socis, pels qui la formen, pel PSPV i pel Bloc-Compromís”.

“Podem no hauria de ser un minut més còmplice per tapar una realitat que sens dubte s’està veient. Aquí estem per buscar responsables polítics. No entenem com Podem, davant la taca evident dels seus socis de govern, prefereix seguir tacant-se. Hauria de sumar-se a les nostres peticions i que vengen a comparéixer a donar explicacions en seu parlamentària. El de l’edifici de cristall i parlament obert no ho posen en pràctica”.

Rubén Ibáñez ha assenyalat que “el problema és que portem massa temps veient com Puig és molt poc dau a aterrar en la realitat valenciana. Avui coneixem que el currículum del Bloc i el PSPV estava falsejat perquè l’ètica, l’honradesa i la transparència no la van practicar mai”.

Ibáñez considera un pas important que “un jutge veja indicis de finançament irregular per part del PSPV i Compromís. Mentre uns no troben la seua comptabilitat, el jutjat sembla que ja l’ha trobat”.

Finalment, Ibáñez ha conclòs demanant que “assumisquen responsabilitats polítiques. Aquells que donaven lliçons cada dia de responsabilitat política i transparència, deuen una vegada començar a practicar-ho perquè el govern del Botànic és la gran estafa a tots els valencians”.