15.8 C
Valencia

L’Ibex-35 obri amb una caiguda del 2,33%

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ibex-35 ha obert la sessió d’aquest divendres amb una caiguda del 2,33%, que ha situat el selectiu en els 6.870,8 enters a les 9.01 hores, enmig de la incertesa que ha provocat l’avanç del coronavirus a Europa i els Estats Units i malgrat els estímuls fiscals i monetaris que s’han aprovat.

En aquest context, la cimera de caps d’estat i de govern de la UE no va assolir dijous cap avanç significatiu i es va acabar amb l’únic acord de donar-se quinze dies per trobar una resposta fiscal coordinada que mitigue l’impacte del coronavirus.

Després de sis hores de reunió per videoconferència i que Itàlia i Espanya rebutjaren un primer document per falta d’ambició econòmica, els líders europeus han pactat donar quinze dies als ministres de Finances de l’eurozona (Eurogrup) perquè presenten propostes per coordinar una actuació fiscal europea.

D’aquesta manera, l’Ibex-35 ha arrancat la sessió per sota de la cota psicològica dels 6.900 enters, amb gran part dels valors en roig, després de tancar dijous per tercera vegada la sessió en ‘verd’ amb un rebot de l’1,3% i arribar als 7.000 punts.

- Publicitat -

En els primers compassos de la sessió d’aquest divendres les pitjors caigudes les han liderat Aena (-6,6%), BBVA (-3,45%), Siemens Gamesa (-3,2%), Meliá Hotels International (-3,2%), Sabadell (-2,7%) i Caixabank (-2,4%; mentre que Mapfre (+1,9%), Indra (+1,7%) i Cie Automotive (+1,3%) les pujades.

En aquest context, les borses europees han obert la sessió amb caigudes de prop del 2% en el cas de Frankfurt i París i superiors al 3% a Londres després que el Dow Jones hagi tancat amb una alça del 6,38%, el Nikkei, amb una pujada del 3,88% i la Borsa de Xangai, amb un ascens del 0,26%.

- Publicitat -

De la seua banda, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, ha començat la jornada a la baixa fins situar-se en els 25 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, ha cotitzat al voltant dels 22 dòlars.

Així mateix, la prima de risc espanyola s’ha situat en els 93 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a deu anys en el 0,5%, mentre que la cotització de l’euro en relació amb el dòlar s’ha col·locat en 1,1035 ‘bitllets verds’.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià