11:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Identificada per la Policia Nacional la vicepresidenta de la Diputació per parlar en valencià

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó (Compromís) ha denunciat en les xarxes socials que dos agents de la Policia Nacional li han demanat la documentació per dirigir-se a ells en valencià en un acte en enfront de l’edifici de les Corts Valencianes en el carrer Navellos de València.

Membres de Compromís s’havien concentrat amb motiu del 25 d’abril, dia de la commemoració per part del parlament autonòmic de la batalla d’Almansa per tal de reclamar un finançament just. Els militants de Compromís exigien un tracte just per part de Madrid.

Segons ha assenyalat Amigó, els agents li han preguntat pel responsable de la concentració i li ha contestat que “entrara a preguntar a les Corts, a Presidència” ja que ells l’havien convocada. La vicepresidència ha relatat que a continuació “m’ha convidat, per dir-ho d’alguna manera subtil, a parlar en castellà al que jo m’hi he negat, ja que això suposa una vulneració dels nostres drets com a valencianoparlants. Tot seguit m’ha demanat que m’identificara, que els facilitara el DNI. Jo els l’he donat i m’han agafat les dades.”

Amigó, després dels incidents ha valorat que tal dia com hui l’identificara per parlar en valencià “m’enfada però em dóna forces per a seguir lluitant”.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado