Iglesias demana la dimissió o el cessament de Màxim Huerta i amenaça de reprovar-lo

"no es pot permetre" tenir ministres reprovats, per la qual cosa espera que Huerta "rectifique" i anuncie la seua dimissió

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha exigit hui la dimissió o destitució del ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, si s’ha acreditat que va tenir “voluntat de defraudar a Hisenda”, i ha avisat al president del Govern, Pedro Sánchez, que seria “raonable” demanar la seua reprovació si no el cessa.

“Seria raonable. Un ministre que ha defraudat a Hisenda no ha de ser ministre i crec que seria enormement trist que el Govern de Pedro Sánchez hagués de conviure amb ministres reprovats com els que tenia el PP”, ha advertit Iglesias en declaracions als periodistes al Congrés.

El secretari general de Podemos ha dit tenir la seguretat que Sánchez és “conscient que el seu Govern és el resultat d’una moció de censura contra la corrupció” i que “no es pot permetre” tenir ministres reprovats, per la qual cosa espera que Huerta “rectifique” i anuncie la seua dimissió.

Després de recordar que Podemos va donar suport amb “entusiasme” al Govern del PSOE per oferir el port de València per acollir als immigrants de l’AquariusIglesias ha volgut “deixar molt clar” que la seua formació no va a “encoratjar comportaments que recorden als del PP”.

“Si el senyor Màxim Huerta va tractar de defraudar a Hisenda ha de dimitir immediatament i si no Pedro Sánchez l’ha de destituir”, ha insistit després de subratllar que el Govern tindrà el suport de Podemos en les accions “justes”, però ha de demostrar que es pot “gestionar de manera diferent a la del PP”.

Encara que ha apel·lat a la prudència, ha recalcat que si es confirma que hi ha una sentència que “acredita una voluntat inequívoca de defraudar”, Huerta ha de rectificar i dimitir, o Sánchez destituir-lo de forma immediata. EFE

Publicitat