07:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Iglesias elogia a presos i fugits del procés per la col·laboració en la investidura

El líder d'Unidas Podemos tanca la seua intervenció dirigint-se a Pedro Sánchez: "Estaràs al capdavant d'una coalició progressista històrica; Sí que es pot, avance president".

Es reprenia esta vesprada el debat d’investidura amb el líder d’Unidas Podemos, Pablo Iglesias, qui enaltia el discurs d’investidura del president en funcions, assegurant que “El pròxim govern necessitarà la crítica i la pressió dels moviments socials per a fer les coses bé”.

“Les coses importants no ixen a la primera” deia Iglesias en la seua intervenció, en referència a les contínues repeticions electorals que hem viscut durant este 2019, donant per tancat el que ha sigut un període de reintents, reeleccions i repeticions, assenyalant que, ara que s’han posat d’acord, Pedro Sánchez “ha definit de manera correcta el programa, la qual cosa ens uneix, i els reptes del país” en referència a les propostes presentades per qui serà, en cas d’eixir electe, el President d’Espanya.

Iglesias també ha assegurat que la nova legislatura del futur govern de coalició “va de reparar les traïcions a la pàtria” que ha comés el PP. Sent esta la principal tasca del pròxim Executiu.

Iglesias ha volgut dedicar unes paraules a Pablo Casado i Santiago Abascal, als quals atribueix el dubtós mèrit de recuperar “el pitjor discurs de la traïció política, el de l’antiEspaña, de la dictadura que va assassinar a milers de compatriotes i va manar una divisió a combatre del costat de Hitler. El seu partit -dirigint-se a Casado– va ser fundat per sis ministres “d’una dictadura sanguinària”, als quals cal donar les gràcies perquè es van canviar de jaqueta i es van tornar demòcrates. Senyor Casado, no tornen a la ideologia totalitària que els va veure nàixer perquè si ho fan, els espanyols els col·locaran en el seu lloc”, ha advertit Iglesias a Casado davant la duresa i la hipèrbole del discurs del líder del Partit Popular.

Com era d’esperar, el líder d’Unidas Podemos ha dedicat unes paraules als polítics catalans presos i “en l’exili” pel procés, agraint-los “la profunditat de les conviccions democràtiques” que han mostrat treballat des de la presó en l’acord per a impulsar un Govern progressista a Espanya. “Em consta que molts, des de la presó, han treballat per a defensar l’acord i el diàleg, i des d’esta tribuna vull donar-los les gràcies”, ha assegurat Iglesias, qui ha intentat mantenir una distància ideològica i expressat el seu desig de “convéncer” a estos polítics perquè abandonen les idees independentistes darrere d’una unitat nacional que respecte i garantisca les diferents nacionalitats.

“M’encantaria convéncer-los de les possibilitats de construir junts un país divers, d’impulsar junts el republicanisme en este país”, indicava el líder d’Unidas Podemos, remarcant com a similituds els valors democràtics i socials que els uneixen amb ERC “per a millorar la vida de la gent, parlem la llengua que parlen”.

“Per a nosaltres és un honor caminar al vostre costat. Sí, es pot, avancem, president”, amb estes paraules d’ànim i unitat finalitzava el seu discurs Pablo Iglesias, dirigint-se a Sánchez, a qui a fet una abraçada en senyal de suport.

Per part seua, el portaveu d’En Comú Jaume Asens ha destacat el “repte gegant” al qual s’enfronta el pròxim Govern perquè el que està en joc “no és qui serà el futur president, sinó la convivència entre els pobles i la democràcia”, ha afirmat. “Seria més fàcil romandre en l’oposició sense anar-se’n, però la situació és excepcional i cal arriscar-se”, indicava el polític.

Asens ha recorregut a la seua experiència a Catalunya per a reclamar un país en el qual “no s’apallisse a la gent indefensa al crit de a per ells’ i ha instat a la ciutadania a controlar el nou Govern en demanar-los: “No ens deixeu sols quan la dreta torne a agitar les seues banderes per a agredir-nos, vigileu-nos i sigueu exigents”.

Últimas noticias

Contenido relacionado