Ignacio González nega tindre un compte a Andorra i haver donat diners a Zaplana

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González ha negat tindre un compte corrent a Andorra i haver donat diners a l'expresident de la Generalitat valenciana i exministre Eduardo Zaplana.

L’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González ha negat tindre un compte corrent a Andorra i haver donat diners a l’expresident de la Generalitat valenciana i exministre Eduardo Zaplana.

En un escrit, González s’ha referit així a una conversa punxada en la investigació del cas Erial, en la qual Zaplana li va dir a un advocat uruguaià relacionat amb el cas Lezo, en el qual s’investiga a l’expresident de la Comunitat de Madrid: “Ignacio no m’està donant diners d’Andorra”.

Es tracta de part de la conversa que Zaplana i Washington Fernando Belhot van mantindre el 18 d’abril de 2018 a la Sala Wellington club de l’hotel Wellington de Madrid i que va ser captada per la Guàrdia Civil, la transcripció de la qual s’inclou en el sumari del cas Erial.

González assegura que no té cap compte corrent “ni a Andorra ni en cap altre lloc fora d’Espanya”. L’excap de l’Executiu madrileny també afirma que “mai” ha donat “gens de diners” a Zaplana i nega que el seu nom aparega en el sumari d’aquest cas.

El Jutjat d’Instrucció número 8 de València investiga el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) realitzades en 1997 durant la gestió d’Eduardo Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, posat en marxa en 2003.

Zaplana, que actualment es troba en llibertat provisional després de més de huit mesos en la presó de Picassent i a l’hospital La Fe de València, on es tracta de la leucèmia que pateix, va mantindre una trobada amb Belhot en el qual conversen sobre diferents assumptes relacionats d’alguna manera amb la investigació.

En un moment de la conversa Zaplana li confessa: “tinc un problema que no sé si té solució. Per a tot això… per a algunes coses que a mi em demana… necessite liquiditat. A mi, Ignacio no m’està donant (…) diners d’Andorra, però com ens ha deixat, tampoc passa res”.

Aquest mateix advocat apareix en una conversa punxada al novembre de 2016 al costat d’Ignacio González i Eduardo Zaplana relacionada amb el cas Lezo, sobre la suposada corrupció en l’empresa pública madrilenya Canal Isabel II, de la qual González va ser president.

Segons l’ordre d’empresonament de González, en llibertat després del pagament d’una fiança, est li va proposar a Zaplana crear una estructura financera opaca a l’estranger a través d’aquest advocat uruguaià.

En un altre fragment de la conversa entre Belhot i Zaplana, est afirma que ell té el seu sou, “que és un bon sou… jo puc traure (inintel·ligible) que no passa res, però no puc traure cinc milions … primer perquè no els tinc ara perquè m’he ficat en un problema, però segon és que encara que els tinguera”.

Posteriorment, l’advocat afirma: “llavors si tenim possibilitats que … eh… tindre alguns diners” i Zaplana respon “seria el millor” i Belhot replica “i llavors ací… cada vegada que vinga et puc donar”.

Publicitat