Igualment Fest, un festival que potencia i defensa la igualtat de gènere, arriba a València

El pròxim 24 de novembre la plaça de l'Ajuntament serà l'epicentre de múltiples activitats relacionades amb la igualtat

Igualment Fest
La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano

La tercera edició del festival Igualment Fest arriba a València per tercer any consecutiu amb l’objectiu de defensar la igualtat de gènere i potenciar la lluita contra la violència masclista. Este esdeveniment tindrà lloc el pròxim 24 de novembre en la plaça de l’Ajuntament de València, just un dia abans del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista. Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha sigut l’encarregada de presentar la programació i les finalitats del Igualmet Fest.

El festival pretén celebrar la igualtat de gènere i fer front a la violència masclista des d’una visió positiva, artística i social”. Així ha explicat la responsable d’Igualtat quin és l’essència del esdeveniment. Així mateix, ha destacat que un dels objectius principals és “fomentar la visió crítica sobre la desigualtat de gènere” per a així poder conscienciar.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a combatre la violència contra les dones, demà divendres tindrà lloc un acte institucional en el qual es llegirà el bàndol contra la violència i es reconeixerà el treball “en l’atenció, la prevenció i la sensibilització de la violència de gènere”. Ana López Navajas, Médicos del Mundo, Heide Braun-Sidecar libros sobre ruedas, i a títol pòstum, Carmen Alborch, seran les persones i entitats a les quals se’ls reconeixerà esta labor.

Programació

Des de les 16h fins a les 22h, la plaça de l’Ajuntament de València quedarà tallada al tràfic per a convertir-se en l’escenari de diverses activitats organitzades al voltant del 25-N. Allí s’instal·laran diferents espais on les associacions i entitats públiques de caràcter social, cultural i esportiu que aposten per la igualtat, exposaran els seus projectes.

A més, hi haurà activitats per als més xicotets, com teatre musical, de titelles i contacontes; exhibicions esportives a través de “Roller Derby”, photocall, tallers científics i un mural fotogràfic titulat “Ja n’hi ha prou sistema patriarcal” i creat per més de 200 persones.

D’altra banda, hi haurà quatre actuacions musicals, Reina Roja, Sense Sal, Limboteque y Vinila Von Bismark; un espectacle d’improvisació teatral de la companyia Kancaneo Teatre, una dansa organitzada pel Conservatori de Dansa de la UPV i una batucada transfeminista.

Publicitat