jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Igualtat commemorarà el dia de l’Eliminació de la Violència de Gènere amb relats breus

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha presentat aquest matí en roda de premsa els actes que l’Ajuntament de Castelló ha preparat per a commemorar el dia 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona.
Des de la Regidoria, s’ha previst realitzar un acte institucional dimecres que ve a les 12 hores en la Plaça Major en el qual es llegiran textos al·lusius a la “ona expansiva que produeix la violència de gènere”, ha manifestat la regidora d’Igualtat, Ali Brancal. Així, “la intenció és mostrar a través dels textos que hi ha molta gent que pateix l’impacte d’un assassinat per violència de gènere, una ona expansiva de dolor que afecta per a la resta de les seues vides als fills i filles, a la resta de la família, o a les amistats de la víctima”.
A més, a la vesprada es projectarà, dins del Cicle Dona i Cinema, la pel·lícula ‘Madame Brouete’ i es realitzarà un posterior debat. L’activitat tindrà lloc a les 18.30 hores en el Teatre del Raval.
D’altra banda, divendres que ve 27 el Passadís dels*Arts del Parc Ribalta acollirà l’última de les accions del mes de novembre, un mes marcat per la conscienciació sobre la violència contra les dones. I és que aqueix dia culminarà l’activitat de prevenció comunitària de la violència masclista ‘Teixim per a desfer la violència de gènere’. Aquesta acció, que s’ha dut a terme durant tot el mes de novembre, consistia a realitzar diversos tallers de sensibilització referent al tema mentre es feia punt de ganxo. Les encarregades de coordinar i dirigir els tallers han sigut les tècniques d’igualtat de la Regidoria i de la Fundació Isonomía de la UJI.
Així, amb les peces de punt de ganxo (o altres productes fets amb llana, com pompons) es cobriran i decoraran fins a 32 arbres del Passadís dels Arts. A cada taller o associació participant se li ha assignat un arbre per a decorar amb totes les peces que s’hagen treballat en les xarrades de sensibilització.
Aquesta activitat, programada pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats de la Regidoria d’Igualtat, tenia com a finalitat “introduir conceptes que permeten detectar processos de violència i enfortir a les persones participants per a no deixar-se atrapar per la problemàtica de la violència masclista”, destaca Brancal. 151123 rp contra violencia género (5)

Últimas noticias

Contenido relacionado