Igualtat destina 522.365 a programes especialitzats en dones

S'han finançat 124 projectes encaminats a millorar la situació psicosocial, la formació o la integració de dones en situació de risc o d'exclusió social.

229
Imagen de Archivo

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat un total de 522.365 euros per al desenvolupament de programes i projectes desenvolupats per entitats sense ànim de lucre relatius a serveis socials especialitzats en dona en situació o risc d’exclusió social desenvolupats en 2019.

Així ho ha explicat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, qui ha destacat que enguany s’ha arribat a 124 ajudes concedides a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes especialitzats encaminats a millorar la situació psicosocial, la formació integral o integració social i laboral de dones que es troben en situacions de major vulnerabilitat. Per províncies, 39 entitats pertanyen a la província d’Alacant, 14 a la província de Castelló i 71 a la de València.

Aquestes subvencions de la Conselleria d’Igualtat, ha indicat Such, “van destinades a finançar les despeses corrents derivades del desenvolupament de les actuacions específiques a dones, podent incloure en la seua realització i depenent de l’àrea, a les filles o fills menors que d’elles depenguen”.

Concretament, els programes subvencionats estan relacionats amb àrees de foment de l’autoestima i promoció de l’autonomia personal, adquisició d’hàbits i habilitats personals, maternals i de relació.

Així mateix, es financen programes d’adquisició d’hàbits i habilitats prelaborals bàsiques per al desenvolupament de l’ocupabilitat, atenció psicològica i social individual i grupalment i atenció específica a dones embarassades i mares amb menors de tres anys.

Per als criteris de valoració de les sol·licituds presentades s’ha tingut en compte, entre altres aspectes, el compliment de les clàusules socials incloses en la convocatòria de les ajudes, com que l’entitat tinga contractada alguna dona víctima de violència de gènere, amb discapacitat igual o superior al 33 per cent o en risc d’exclusió social.

També, que dispose de certificat o distintiu empresarial en matèria d’igualtat o com a entitat col·laboradora en igualtat d’oportunitats entre dones i homes.