sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Universitat d’Alacant reivindica el seu compromís amb la igualtat en la celebració del Dia Internacional de les Dones

El rector ha lliurat el Premi Igualtat 2018 a Miguel Lorente en un acte celebrat al Museu de la Universitat d'Alacant.

La Universitat d’Alacant ha celebrat aquest dimecres els actes de commemoració del Dia Internacional deles Dones amb el lliurament del Premi Igualtat a Miguel Lorente, doctor en Medicina, especialista en Cirurgia, metge forense des de 1988, així com màster en Bioètica i Dret Metge i professor titular de Medicina Legal, Toxicologia i Antropologia Física de la Universitat de Granada.

El rector, Manuel Palomar, ha estat l’encarregat de lliurar el guardó i ha destacat que Lorente “és un referent nacional i internacional i el treball que realitza ha suposat una gran aportació a la croada per a la igualtat efectiva entre dones i homes i per a acabar amb la violència de gènere “, el rector ha assegurat que” sens dubte el Premi Igualtat encerta amb aquest reconeixement a una persona compromesa amb uns valors que coincideixen plenament amb els de la Universitat d’Alacant “.

Palomar ha començat la seva intervenció felicitant a Mavi Mestre, primera rectora d’una universitat valenciana i d’una institució amb més de 500 anys d’història. El rector s’ha referit a la Universitat d’Alacant per assegurar que “s’han reduït les bretxes de gènere gràcies als plans d’igualtat que s’han implementat en els darrers anys, però, continuen sent necessàries accions que reforcin o accelerin aquesta tendència” i ha agraït a Maria José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i igualtat seu treball duent a terme “polítiques d’igualtat que ens permeten ser conscients de la realitat i ens porten a actuar de forma global i eficient”.

La vicerectora, que ha estat l’encarregada d’obrir l’acte en el MUA, ha reivindicat els 2diez anys de política de gènere a la Universitat d’Alacant “i ha assegurat sentir-se” afortunada pel privilegi de treballar en una institució que ha fet seves les polítiques d’igualtat i que ha aprovat normatives pioneres en aquest sentit “. Rodríguez ha recordat a les persones que han integrat els dos últims equips de direcció i ha destacat” el seu paper actiu perquè les qüestions de gènere hagin estat realment posades en pràctica amb accions concretes i iniciatives que han convertit el treball per la igualtat en una política transversal “.

Premi Igualtat 2018

L’encarregat de realitzar la laudatio de Miguel Lorente ha estat el president del Consell d’Estudiants, Edgar Martorell, des d’on va partir la iniciativa de reconèixer la tasca de Miguel Lorente amb el Premi Igualtat.

Lorente ha assegurat, després de rebre el guardó, que en la “Unitat d’Igualtat de la Universitat de Granada tenim a la Universitat d’Alacant com a referent” i s’ha mostrat sorprès per “la gran quantitat i qualitat d’accions que s’han dut a terme en aquests 10 últims anys “.

El nou Premi Igualtat de la UA ha expressat en la seva intervenció l’agraïment pel guardó i en especial “per provenir del Consell d’Estudiants, ja que suposa una mirada al futur que ells representen”.

Lorente ha estat contundent a l’hora d’afirmar que “tan sols hem aconseguit dibuixar la silueta de la igualtat. Igualtat no existeix i si no hi ha cal ensenyar-la perquè està absent. Especialment quan els que treballem en aquest camp som qüestionats. Hem de ser proa actius i la universitat compleix un paper fonamental en la seva adquisició “.

Miguel Lorente ha recordat que “el 22 per cent de les espanyoles pateixen violència cada any” i que “el 10 per cent de la nostra infància la passem en àmbits en els quals la violència és el llenguatge habitual en família” i per finalitzar ha assegurat que “amb aquest reconeixement m’heu donat vida i més raons per seguir endavant amb el meu compromís”.

Espectacle

Després de les intervencions i el lliurament del Premi Igualtat, la companyia valenciana Maduixa Creacions ha ofert l’espectacle de dansa sobre xanques “Mulier”, interpretat per cinc ballarines. Un muntatge que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions.

La dona és el punt de partida de l’espectacle que neix de la necessitat d’explorar la identitat femenina a través del joc corporal, posant l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per arribar a la sensibilitat de l’espectador.

L’espectacle és un homenatge a les dones que durant segles han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat.

Últimas noticias

Contenido relacionado