Igualtat estén el Servei d’Ajuda a domicili de dependència a tots els municipis de la Comunitat Valenciana en 2019

Durant 2017 es va implantar en 5 municipis com a programa pilot i en 2018 es va ampliar a 40 localitats

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té previst destinar 4,2 milions d’euros per a finançar el Servei d’Ajuda a domicili (SAD) de dependència, la qual cosa permetrà estendre aquesta prestació a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez.

“Amb l’objectiu d’actualitzar aquest tipus de recurs d’atenció domiciliària, la Conselleria va implantar com a programa pilote el servei d’ajuda a domicili municipal per a persones en situació de dependència en 5 municipis de la Comunitat en 2017”, ha explicat Martínez, qui ha afegit que donat els bons resultats obtinguts “es va decidir ampliar-ho a totes les localitats de 10.000 i 20.000 habitants, en total, 40 municipis”.

En aquesta línia, s’ha decidit enguany fer “el pas definitiu per a incorporar aquest servei a tots els municipis o mancomunitats de la Comunitat Valenciana”, la qual cosa implica un increment de 2,5 milions de pressupost respecte al passat any i eleva la dotació econòmica per a aquest servei als 4,2 milions d’euros. Aquesta quantitat econòmica ofereix la possibilitat d’atendre al voltant de 1.000 persones en situació de dependència a través dels serveis municipals de cada ajuntament.

La implantació del SAD com a servei municipal segueix la línia marcada pel nou model social impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’objectiu d’oferir aquest servei des de la major proximitat a la ciutadania, a més de garantir una major agilitat del procediment i una atenció més personalitzada.

La implantació del SAD municipal era un compromís adquirit per la Conselleria i amb aquesta mesura, a més d’oferir un servei més pròxim, es genera ocupació local i, sobretot, rendibilitat social i emocional, donant més autonomia a la persona dependent i més suport a la família.

Aquest servei d’atenció domiciliària està orientat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats elementals de la vida diària, proporcionant-los atenció directa en la mateixa llar mitjançant intervencions que afavorisquen la seua permanència i integració en el seu entorn habitual.

Amb aquest recurs es pretén també col·laborar amb les famílies quan per si mateixes no puguen atendre totalment les necessitats de les persones que tenen a càrrec seu i que es troben en una situació de dependència.

Publicitat