28.3 C
Valencia

Igualtat finança amb 6,6 milions d’euros programes d’inserció sociolaboral

El projecte T'Acompanyem s'emmarca dins del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020.

- Publicitat -AVL

La secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, ha explicat que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha finançat amb 6,6 milions d’euros el programa T’Acompanyem d’inserció sociolaboral, dirigit a persones i grups socials en situació de vulnerabilitat.

Helena Ferrando ha participat en la presentació del balanç del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES) de Creu Roja, on ha destacat la importància d’este tipus de programes, i ha recordat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera autonomia espanyola “en la posada en marxa de programes per a la inclusió activa d’aquests col·lectius” que van començar a funcionar a principis de la passada legislatura.

Des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha assenyalat, “sabem que l’accés a l’ocupació és de vital importància en els processos d’integració de persones vulnerables o en risc d’exclusió”, i en aquest sentit ha posat l’accent en la necessitat de mesures i actuacions que potencien la seua ocupabilitat, atés que el treball “és fonamental per al desenvolupament d’una vida digna, autònoma i independent”.

Enguany un total de 34 entitats locals i 38 del tercer sector d’acció social han rebut subvencions dirigides a desenvolupar el programa T’Acompanyem.

Les ajudes, que s’emmarquen dins del Programa Operatiu del Fons Social Europeu, permeten la posada en marxa i desenvolupament d’itineraris d’inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social durant enguany 2019.

Com a exemple, Ferrando ha assenyalat que durant 2018 un total de 5.173 persones es van beneficiar del programa T’Acompanyem, dels quals un total de 1.203 persones, 689 dones i 514 homes han obtingut una ocupació. Enguany el nombre de programes passa de 61 a 72, per la qual cosa es produirà també un creixement exponencial del nombre de persones beneficiàries.

Els programes d’enguany corresponen a cinc entitats locals de la província de Castelló i a altres 13 entitats de la província d’Alacant. A la província de València són 16 les entitats locals a les quals la Conselleria ha concedit subvencions.

Així mateix, s’ha resolt la concessió d’aquestes ajudes a 38 entitats d’acció social, 26 amb el seu àmbit d’actuació a la província de València, 5 en la de Castelló i 7 a la província d’Alacant.

T’Acompanyem 2019

El programa conté unes fases d’itinerari que les entitats locals i d’acció social han de desenvolupar i executar. Així, l’itinerari inclou una fase d’acolliment i diagnòstic sociolaboral individualitzat que serveix per a valorar l’historial professional i formatiu de la persona, alhora que detecta les necessitats, manques i altres factors relacionats amb l’accés a l’ocupació.

La segona fase seria de disseny i desenvolupament de l’itinerari individualitzat d’inserció sociolaboral, que comprén accions d’atenció social, d’orientació i intermediació laboral, de prospecció i de suport a l’ocupació. En esta fase també es treballa el desenvolupament de competències digitals i d’habilitats tècniques, socials i ètiques relatives a l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) per a localitzar, organitzar, entendre, avaluar i analitzar informació.

Finalment hi hauria una fase d’acompanyament en la qual es potencia l’apoderament de la persona participant, perquè s’implique en el disseny i avaluació de les diferents fases de l’itinerari, i en el cas d’aquelles persones que hagen aconseguit un nivell competencial adequat en el desenvolupament d’inserció sociolaboral, també es desenvoluparien pràctiques d’aprenentatge i inserció en empreses.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià