8.9 C
Valencia

Igualtat obri un centre d’emergència per a dones víctimes de violència de gènere a València

S'ha reformat i es licitaran tres habitatges tutelats a la ciutat de València per a la seua posada en marxa en els pròxims mesos

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obri a València un centre d’emergències per a l’atenció urgent i immediata de les dones víctimes de violència de gènere, assegurant que existisca un recurs d’este tipus en cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, segons ha indicat la directora general de l’Institut Valencià dels Dons, María Such.

El nou centre, del que no es dóna la ubicació exacta per a garantir la seguretat de les dones que puguen viure en ell, compta amb tretze places d’acolliment per a situacions d’emergència i és accessible per a dones amb diversitat funcional, ha precisat Such.

Es tracta, ha explicat la directora general, “d’un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles que les acompanyen, als qui se’ls proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada”.

A la província de València no es disposava fins hui de cap recurs d’este tipus. El centre disposarà de tretze places i serà atés per un equip multidisciplinari format per onze professionals. En el mateix es realitza un diagnòstic i valoració prèvia a la derivació al recurs més idoni.

- Publicitat -

Centres de recuperació integral
La Comunitat Valenciana compta amb tres centres de recuperació integral, un a Castelló amb trenta places, un a València amb vint places i un altre a Alacant amb 27 places, destinats a allotjar i atendre durant un període de sis mesos a dones víctimes de violència de gènere i els fills i filles menors que les acompanyen, proporcionant-los un tractament professional integral amb la finalitat de pal·liar les conseqüències del maltractament patit, fomentant la seua autoestima i autonomia personal.

Amb una proposta de l’equip professional del centre residencial corresponent, este període d’estada residencial es pot ampliar fins i tot fins a dotze mesos.
L’accés de les dones a estos centres és sempre a través de la valoració de les professionals de la xarxa de Centres Dona 24 Hores.

- Publicitat -

Entre les actuacions que es duen a terme en estos centres, inclou, l’assistència integral amb prestacions d’allotjament i manutenció, tractament especialitzat, activitats de convivència, cooperació i autoajuda, suport psicosocial, activitats per a les usuàries i activitats per als menors de les dones residents segons l’edat, seguiment postinstitucional i inserció soci-laboral.

 

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,316FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià