Igualtat obri un centre d’emergència per a dones víctimes de violència de gènere a València

S'ha reformat i es licitaran tres habitatges tutelats a la ciutat de València per a la seua posada en marxa en els pròxims mesos

Violencia de gènere
Foto de març d'enguany d'una macroexposició a la platja del Fortí de Vinaròs amb 731 creus que representen a les dones assassinades en crims de violència de gènere des de 2007 fins hui. EFE/Arxiu

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obri a València un centre d’emergències per a l’atenció urgent i immediata de les dones víctimes de violència de gènere, assegurant que existisca un recurs d’este tipus en cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, segons ha indicat la directora general de l’Institut Valencià dels Dons, María Such.

El nou centre, del que no es dóna la ubicació exacta per a garantir la seguretat de les dones que puguen viure en ell, compta amb tretze places d’acolliment per a situacions d’emergència i és accessible per a dones amb diversitat funcional, ha precisat Such.

Rovira  

Es tracta, ha explicat la directora general, “d’un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles que les acompanyen, als qui se’ls proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada”.

A la província de València no es disposava fins hui de cap recurs d’este tipus. El centre disposarà de tretze places i serà atés per un equip multidisciplinari format per onze professionals. En el mateix es realitza un diagnòstic i valoració prèvia a la derivació al recurs més idoni.

Centres de recuperació integral
La Comunitat Valenciana compta amb tres centres de recuperació integral, un a Castelló amb trenta places, un a València amb vint places i un altre a Alacant amb 27 places, destinats a allotjar i atendre durant un període de sis mesos a dones víctimes de violència de gènere i els fills i filles menors que les acompanyen, proporcionant-los un tractament professional integral amb la finalitat de pal·liar les conseqüències del maltractament patit, fomentant la seua autoestima i autonomia personal.

Amb una proposta de l’equip professional del centre residencial corresponent, este període d’estada residencial es pot ampliar fins i tot fins a dotze mesos.
L’accés de les dones a estos centres és sempre a través de la valoració de les professionals de la xarxa de Centres Dona 24 Hores.

Entre les actuacions que es duen a terme en estos centres, inclou, l’assistència integral amb prestacions d’allotjament i manutenció, tractament especialitzat, activitats de convivència, cooperació i autoajuda, suport psicosocial, activitats per a les usuàries i activitats per als menors de les dones residents segons l’edat, seguiment postinstitucional i inserció soci-laboral.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela