viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Igualtat ha incrementat un 45% les places finançades per a persones amb Síndrome de Down

  • La Conselleria destina prop de 900.000 euros per al manteniment de 145 places en centres ocupacionals i centres d’atenció primerenca. A més finança programes d’integració desenvolupats per entitats.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat en un 45% les places finançades en centres destinats a persones amb Síndrome de Down des de l’inici de la legislatura.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Síndrome de Down, el director general de Diversitat Funcional, Antonio Ragui, ha explicat que actualment la Conselleria finança el manteniment de 145 places amb un pressupost de 894.862 euros. Es tracta, ha detallat Ratlla, “de 40 places d’un centre ocupacional i 105 places en centres d’atenció primerenca”.

Així mateix, la Conselleria finança el desenvolupament de programes per fomentar la integració social de les persones amb Síndrome de Down, amb un pressupost de 25.000 euros que es destinen a les entitats sense ànim de lucre que treballen a la Comunitat Valenciana.

Concretament es financen programes d’intervenció per a la prevenció i inserció social que tenen com a objectiu sensibilitzar a la societat respecte a la diversitat funcional en general i la Síndrome de Down, i prevenir la creació de prejudicis cap a les persones amb discapacitat.

A més, es financen programes d’ocupació amb suport que persegueixen inserir i mantenir els llocs de treball al mercat ordinari laboral de persones amb diversitat funcional intel·lectual.

El director general de Diversitat Funcional ha assenyalat que al voltant de 200 persones són beneficiàries d’aquests programes, i ha elogiat als professionals i famílies d’aquestes entitats que treballen “per millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down i fomentar la seua integració social, familiar, educativa i laboral”.

Antonio Ragui ha reiterat “el compromís i la implicació” de la Generalitat amb les persones amb diversitat funcional i amb les entitats que treballen pels seus drets, i ha assegurat que des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “seguirem treballant i col·laborant de forma coordinada amb tots ells perquè són els qui millor coneixen les necessitats d’aquestes persones”.

Últimas noticias

Contenido relacionado