jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Igualtat i Diputació de València col·laboren per a pal·liar la vulnerabilitat en la població gitana i migrant

Tant el Consell com la Diputació han aprovat línies d'ajudes per a fer front a la situació generada per la crisi sanitària.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’àrea de Diversitat de la Diputació de València han iniciat una línia de col·laboració interinstitucional per a la posada en marxa de línies d’ajudes per a pal·liar situacions de vulnerabilitat en població gitana i migrant, especialment castigada per la crisi sanitària de la COVID-19.

Així ho han explicat el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, i la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, després de la reunió que han mantingut per a avançar en esta col·laboració, que també es materialitzarà en altres iniciatives per a fomentar la diversitat familiar, la igualtat de tracte i la lluita contra la discriminació sexual i de gènere.

El director general d’Igualtat en la Diversitat ha explicat que totes dos institucions han treballat, conjuntament amb les entitats dels diferents sectors afectats, per a tirar avant ajudes que puguen donar una primera atenció a la situació social derivada de la crisi sanitària, amb l’objectiu que ningú “es quede pel camí”.

“Tant la Diputació com el Consell del Botànic tenen clar que les persones han d’estar en el centre de les polítiques i esta idea es reforça més en situacions com l’actual”, ha remarcat de Lamo, qui ha indicat que fruit d’esta iniciativa el ple del Consell ja ha aprovat la concessió de 330.000 euros per al desenvolupament de programes d’intervenció comunitària amb la població gitana, i que publica hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Estes subvencions, que tenen un caràcter extraordinari determinat per raons d’interés públic i social, fonamenten la concessió directa d’estes, van dirigides a “atendre les necessitats bàsiques de les famílies gitanes i col·laborar amb els serveis socials en el seu acostament per a facilitar la intervenció integral a través dels recursos públics”, ha indicat.

Així mateix, pretenen ajudar a pal·liar la bretxa digital i educativa existent en part d’esta població, i que dificulta l’accés normalitzat als drets bàsics.

Per part seua, la diputada de Diversitat ha explicat que la col·laboració interinstitucional s’ha traduït en diferents programes que les dos administracions portaran avant “de manera conjunta, igual que ja s’ha fet en altres àmbits per a la inversió en centres socials, centres de dia, residències, centres educatius o instal·lacions esportives”.

En este sentit, ha informat que la Diputació invertirà 400.000 euros en diferents línies d’ajudes, com una destinada a accions contra la discriminació per orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, característiques sexuals i grup familiar, o una altra per a fomentar la igualtat de tracte en col·laboració amb associacions i col·lectius.

Per a la diputada de Diversitat, “la col·laboració interinstitucional per a treballar conjuntament i de manera complementària per a desenvolupar el valor de la diversitat es materialitza en un gran impuls, mitjançant programes i instruments relacionats amb la igualtat dels col·lectius de la diversitat, com els que ara portem avant”.

De Lamo ha recordat també que el mes de maig passat el ple del Consell ja va aprovar una sèrie de mesures excepcionals adoptades per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives respecte a les subvencions concedides en el 2020 perquè les entitats del tercer sector d’acció social puguen continuar amb la seua activitat i ateses les persones usuàries i beneficiàries dels seus recursos i serveis, molts d’ells afectats directament per la situació de crisi social ocasionada pel coronavirus.

D’acord amb les mesures establides, es flexibilitza el termini de realització de les despeses i actuacions associades als projectes subvencionats per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en els programes socials i en totes aquelles que puguen crear-se per a pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia de la COVID-19, fins al 31 de març de 2021.

Així mateix, s’anticiparà l’import total de les subvencions concedides per a l’exercici 2020 per concurrència competitiva o per concessió directa a entitats sense ànim de lucre, sense aplicar la limitació percentual que estableix la Llei 1/2015, ni les excepcions establides en la Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020.

Últimas noticias

Contenido relacionado