25.9 C
Valencia

Igualtat llança una campanya sobre el dret a la identitat de gènere

- Publicitat -AVL

Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha informat que el llançament d’aquesta campanya coincideix amb la commemoració el pròxim 17 de maig del Dia Internacional contra la LGTBIfobia, en el qual es pretén denunciar les situacions de discriminació a les quals encara han de fer front aquest col·lectiu.

Oltra ha indicat que enguany, des de la Conselleria, s’ha decidit centrar el focus en les persones ‘trans.’, coincidint amb l’aprovació en dates recents de la llei d’Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i Expressió de Gènere a la Comunitat Valenciana, que suposa un avanç molt important per a aquest col·lectiu, que acaba amb la visió patològica que es tenia de la realitat trans.

La campanya, que podrà seguir-se a través de les xarxes socials amb el hashtag #DretATransDecidir, té com a peça principal un vídeo en el qual es mostra un procés de selecció de persones voluntàries, durant el qual la persona encarregada de la selecció insta als participants a renunciar a trets propis de la seua identitat, com les seues aficions, les característiques principals de la seua definició com a persona, o fins i tot el nom, per a poder accedir al lloc.

El vídeo reflecteix un procés de selecció real gravat amb càmera oculta, en el qual tots els participants van ser convocats per a participar en un programa de voluntariat, i, una vegada van ser informats de l’objectiu final de les entrevistes, van cedir gratuïtament els seus drets d’imatge per a aparéixer en aquesta campanya, que també podrà veure’s en premsa digital, ràdios i cartelleria.

La vicepresidenta, qui ha agraït a totes aquestes persones la seua implicació en la campanya, ha insistit que el que se cerca amb aquest material és reflectir les situacions que viuen les persones trans. “on se’ls qüestiona la seua identitat”, i el que suposa per a qualsevol persona haver de renunciar a qüestions tan íntimes com el nom amb el qual desitja ser anomenat.

En aquest sentit, ha recordat que les identitats trans. encara són considerades com una malaltia per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), “la qual cosa implica la necessitat que existisca un diagnòstic” per al seu reconeixement, “i, per tant, un procés amb el qual se cerca certificar la identitat, alguna cosa que per a la majoria dels ciutadans és un dret inqüestionable”.

Oltra ha explicat que, per aqueix motiu, el lema principal que s’ha triat per a la campanya és “la identitat de gènere és un dret, no un procés”, perquè no es pot mantenir situacions de discriminació, com les que pateixen en l’àmbit del diagnòstic, “on es qüestiona l’expressió de gènere de les persones trans. perquè no es correspon amb els estereotips del que ha de ser un home o una dona”.

La vicepresidenta ha celebrat que, amb l’aprovació de la llei Trans., a la Comunitat Valenciana aquestes situacions desapareixen, ja que es regula el reconeixement legal del dret a la identitat de gènere de tota persona “en un exercici lliure i sense pressions legals o socials i, com a concreció d’aquest reconeixement, garanteix que no li les patologice”. “La diversitat, l’orientació o l’expressió de gènere no són cap malaltia, sinó la capacitat de l’ésser humà de decidir per si mateix”, ha incidit.

En tot cas, ha recordat que aquestes situacions no es donen únicament en l’àmbit del diagnòstic, sinó que les persones ‘trans.’ Es veuen sotmeses a situacions com la que reprodueix el vídeo en nombroses situacions del seu dia a dia, “on se’ls qüestiona la seua identitat i se li requereix coses que a la resta de la ciutadania no se’ls demana per a veure reconeguda la seua identitat de gènere”. Per açò, amb aquesta campanya, “instem a la ciutadania a respectar la identitat de les persones ‘trans.’, dirigint-nos a elles pel seu gènere sentit, sense qüestionar-ho”, ha agregat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,792FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El PP de Castelló presenta l’informe de la infermera escolar del 2016 que Marco va afirmar desconéixer

La regidora Maria España ha recordat que este informe "es va encarregar sota el seu mandat el setembre de 2016 al Col·legi Oficial d'Infermers de Castelló i va comptar amb 16.000 euros de l'erari públic". A més concloïa que era necessari que els centres escolars de Castelló comptaren amb esta figura sanitària.

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.
- Advertisement -

: Valencià