Igualtat obri el termini per al reconeixement professional de cuidadors d’un familiar dependent

Totes les persones poden obtindre informació més detallada sobre el procediment en els servicis socials dels ajuntaments.

Publicitat

Les persones cuidadores d’un familiar dependent podran començar a partir de hui dimarts la tramitació del reconeixement professional adquirit en esta tasca, segons la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es crea a la Comunitat Valenciana un cens perquè puguen inscriure’s, com a pas previ a esta homologació professional.

La creació del cens parteix de l’acord aconseguit entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i la d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball per a “impulsar un pla d’actuació dirigit a les persones cuidadores en l’entorn familiar que desitgen integrar-se laboralment en el sector professionalitzat d’atenció a persones depenents i no disposen d’una qualificació professional específica”, segons ha assenyalat la Generalitat en un comunicat.

PublicitatRovira  

La directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé M. Llopis, ha assenyalat que es tracta d’una iniciativa del Consell que “vol reconéixer públicament la figura de la persona cuidadora familiar atorgant-los la possibilitat d’obtindre la qualificació professional d’atenció sociosanitària a persones en el domicili o en institucions socials”.

Per a la directora general, l’obtenció del reconeixement “facilita a les persones que no disposen de qualificació específica la seua integració laboral en el sector professionalitzat d’atenció a persones en situació de dependència”.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha enviat una carta informativa a les persones cuidadores en l’entorn familiar susceptibles d’acollir-se a aquesta mesura, el nombre de la qual supera els 30.000, indicant-los els passos a seguir per a inscriure’s en el cens i accedir a un procediment que tindrà en compte l’experiència com persona cuidadora en l’entorn familiar, i que es podrà completar amb uns mòduls formatius que s’oferiran per part de la Conselleria d’Educació i Labora.

PASSOS A SEGUIR

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en primer lloc s’ha d’emplenar la sol·licitud d’inscripció en el cens de persones cuidadores en l’entorn familiar habilitat per a açò, que el seu objectiu és identificar què persones estan interessades a accedir a les qualificacions professionals.

Seguidament, la Conselleria d’Educació informarà a les persones inscrites sobre la convocatòria del procediment específic per a l’obtenció d’eixes qualificacions a través d’accions i cursos formatius amb una durada establida. Totes les persones poden obtindre informació més detallada sobre el procediment en els servicis socials dels ajuntaments.

PublicitatJuega Limpio Orihuela