05:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Igualtat ofereix estades vacacionals a persones amb diversitat funcional física o sensorial per primera vegada

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives oferta enguany per primera vegada el programa d’estades vacacionals a persones amb diversitat funcional física o diversitat sensorial, segons ha anunciat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, qui ha explicat que fins ara el programa “estava destinat exclusivament a persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o paràlisi cerebral”.

A través d’una convocatòria anual, es finança a les entitats sense ànim de lucre per a la realització, promoció i desenvolupament al llarg de tot l’any de programes d’estades vacacionals dirigides a persones amb diversitat funcional.

Helena Ferrando ha assenyalat que, per a enguany i amb l’objectiu que el programa arribe a més persones, la conselleria ha decidit “ampliar en 100.000 euros el crèdit destinat a aquest programa”, de manera que el pressupost total és de 611.700 euros.

El programa d’estades vacacionals s’emmarca dins de les actuacions de la conselleria dirigides a proporcionar activitats d’oci i temps lliure a les persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de “promoure la seua normalització i integració en la comunitat, així com afavorir la seua participació social i la seua autonomia personal”, ha indicat la secretària autonòmica.

Les estades, a les quals podran accedir persones amb diversitat funcional intel·lectual, física o sensorial o amb paràlisi cerebral majors de 8 anys, es desenvoluparan en instal·lacions hoteleres, campaments d’estiu o albergs juvenils que compten amb les instal·lacions adequades, amb una durada màxima de deu dies.

Ferrando ha explicat que l’any passat va haver-hi un total de 1.242 persones amb diversitat funcional intel·lectual o paràlisi cerebral que es van beneficiar d’aquest programa vacacional i ha afegit que l’objectiu, en obrir la convocatòria a un col·lectiu més ampli, és aconseguir que aquesta xifra seguisca creixent.

Les mateixes entitats sense ànim de lucre són les encarregades d’organitzar aquest tipus d’activitats amb un adequat servei de suport per al seu desenvolupament personal, mitjançant monitors, educadors i personal voluntari de suport i acompanyament per a garantir la seguretat i una atenció personal i inclusiva.

Estades vacacionals de l’IVASS

L’Institut Valencià d’Acció Soci Sanitària (IVASS) organitza tots els anys aquest tipus d’estades durant el mes d’agost per als usuaris amb diversitat funcional intel·lectual dels seus centres, que són atesos en tot moment per un equip de professionals i voluntariat i un servei mèdic-sanitari 24 hores al dia per a donar resposta a qualsevol incidència que puga donar-se en el transcurs de les estades.

L’IVASS realitza prèviament un curs de formació dirigit al personal encarregat d’atendre les necessitats bàsiques de les persones amb diversitat funcional intel·lectual que participen en les estades amb la finalitat d’establir els suports que precisen i perquè puguen gaudir del període vacacional amb les condicions i comoditats que mereixen.

Últimas noticias

Contenido relacionado