La Comunitat Valenciana rebrà 11,1 milions d’euros per activar el Pacte d’Estat contra la Violència Masclista

Els fons destinats des del Govern se sumen als 12,8 milions d'euros consignats pel Consell en compliment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

Oltra_Comision_Igualdad
Actualitat Valenciana

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusiva, Mónica Oltra, ha informat que la Comunitat Valenciana rebrà 11,1 milions d’euros del Govern central per a l’engegada del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que estava paralitzat per falta de fons des que es va aprovar fa 11 mesos.

Oltra s’ha pronunciat d’esta manera en finalitzar la reunió de la Comissió Tècnica Sectorial d’Igualtat que ha tingut lloc a Madrid, convocada per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i presidida per la vicepresidenta del Govern, ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo.

PublicitatAVL

La Comunitat Valenciana rebrà 11.148.874 euros dels 120 milions que el Govern d’Espanya repartirà entre les comunitats autònomes per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. D’esta quantitat, 8.900. 698 euros corresponen a la Generalitat Valenciana i 2.248.176 euros es distribuiran entre les entitats locals de la Comunitat.

La vicepresidenta ha celebrat que, per fi, “s’engega el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere perquè realment, des que es va signar fa 11 mesos, no s’havien posat damunt de la taula els recursos econòmics que necessitem les comunitats autònomes i els ajuntaments perquè Pacte, siga una realitat i no solament una declaració d’intencions”.

Esta quantitat se sumisca als 12,8 milions que el Govern valencià ha disposat en el marc del Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere promogut per la vicepresidenta del Consell i subscrit per diferents administracions públiques i d’agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, l’abril de 2017. A més, compta amb una pàgina web, sumatalpacte.com, en la qual qualsevol entitat i particular pot subscriure’s al text, formular propostes i adquirir compromisos.

Oltra ha recordat que l’acord valencià, el primer d’Espanya impulsat conjuntament des de les administracions i la societat civil, es va signar al setembre de l’any passat i suposa “una veritable aposta per l’erradicació del masclisme, que és la causa de la violència de gènere”.

Esta publicació està disponible en : Valencià