Igualtat subvenciona als ajuntaments perquè engeguen plans contra les desigualtats

plans
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. EFE

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 500.000 euros a un total de 36 ajuntaments i mancomunitats per a l’elaboració i desenvolupament de plans municipals d’inclusió i cohesió social en 2018, segons ha anunciat la directora general d’Inclusió Social, Inmaculada Carda.

Tal com ha explicat Carda, s’han resolt 36 subvencions, 31 per a ajuntaments i 5 per a mancomunitats, “que oscil·len entre els 12.000 i els 18.000 euros cadascuna d’elles, i que seran destinades a finançar el suport tècnic per a l’elaboració dels plans municipals d’inclusió i cohesió social”.

La directora general ha destacat que, enguany, és la primera vegada que es convoquen este tipus d’ajudes per als municipis, i ha recordat que s’emmarquen “en el desenvolupament del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió social (VICS) 2017-2022″.

La concessió d’estes subvencions, en règim de concurrència competitiva, es dirigeix als ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana la població de la qual supere els 10.000 habitants i es comprometen a l’elaboració d’un pla municipal d’inclusió i cohesió social i a la creació del Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials.

Inmaculada Carda ha assenyalat que, amb esta iniciativa “volem acostar el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social a la ciutadania comptant amb la col·laboració de les corporacions locals, perquè els municipis impulsen les seues pròpies avaluacions i plans locals en esta matèria”.

Coincidint amb açò, el mateix Pla estableix el reconeixement i valorada de la funció clau dels ajuntaments i les mancomunitats en una política de proximitat interdepartamental coordinada.

Entre els objectius d’estes ajudes convocades per primera vegada, la directora general ha destacat la idea de sensibilitzar a totes les administracions públiques, a tots els actors de la societat civil i a tota la ciutadania en general “sobre la situació de desigualtat i risc d’exclusió d’una part important de la societat i de la necessitat d’implementar polítiques públiques inclusives orientades a la seua erradicació”.

En este sentit, ha posat l’accent que “solament des del coneixement directe i proper” de les situacions concretes de les persones i des de la rapidesa en la intervenció “es podran construir processos integrals que beneficien a les persones, a les famílies i als grups i col·lectius amb majors manques i amb més urgències de ser atesos, des de perspectives de compromís i solidaritat, per a mantenir la seua inclusió, aconseguir la seua inserció i evitar la seua exclusió”.

Publicitat