Igualtat amplia a quatre anys la vigència dels contractes per a gestionar les residències de persones majors

Les empreses adjudicatàries dels centres públics de gestió indirecta ho seran durant quatre anys i no dos, com ocorria fins ara

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit ampliar a quatre anys la vigència dels contractes per a gestionar les residències de persones majors que són de titularitat pública però de gestió indirecta, la qual cosa millorarà el servei a les persones usuàries i beneficiarà a les empreses que resulten adjudicatàries.

Així ho ha explicat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, qui, al costat de la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, s’ha reunit amb representants de la patronal empresarial i del Tercer Sector per a abordar les diferents relacions contractuals amb la Generalitat.

Ferrando ha explicat que, en aquests moments, la Conselleria compta amb 29 centres residencials que són de titularitat pública, però estan sent gestionats per empreses, i ha assegurat que les noves licitacions d’aquests serveis es realitzaran a quatre anys, a mesura que vagen vencent els contractes actuals.

Aquesta decisió d’ampliar el termini dels dos als quatre anys suposa un benefici important per a l’empresa adjudicatària que comptarà amb una major estabilitat, la qual cosa repercutirà en una “millor atenció a la persona usuària, que és la màxima preocupació per a la Conselleria”, ha explicat.

Acord marc
La trobada també ha servit per a presentar a la patronal el primer esborrany de l’acord marc, que té l’objectiu de reduir a una única el nombre de fórmules en les quals la Conselleria es relaciona amb el sector empresarial en aquest àmbit, la qual cosa a més d’homogeneïtzar els processos de contractació facilitaria que “totes les persones usuàries tinguen igualtat de condicions amb independència de la residència en la qual visquen”, ha indicat.

Aquest document, en l’elaboració del qual s’ha comptat amb la participació directa del sector empresarial, que va fer les seues aportacions a través la jornada ‘Acord marc: Cap a un sistema d’estabilitat per al sector empresarial en l’àmbit residencial’, ara tindrà un període d’al·legacions, ha indicat la secretària autonòmica.

En aquest sentit, ha ressaltat l’important que és per a aquest govern que totes les decisions que s’adopten vagen acompanyades d’un “alt grau de participació”, i per aquest motiu, al marge que les empreses ja van fer les seues aportacions en la citada jornada, han decidit obrir un nou període de temps perquè puguen continuar plantejant allò que consideren oportú.

Actualment, hi ha més de 5.000 places que compten amb condicions d’atenció a l’usuari diferents segons la fórmula de relació contractual que existeix entre l’Administració i el sector empresarial. L’acord marc igualaria els requisits per a contractar amb la Conselleria i per tant els drets dels usuaris serien els mateixos en tots els centres subvencionats amb fons públics.

 

Publicitat