11:47 am - Friday, 10 July 2020

Igualtat resol 1.772 ajudes per a finançar estades vacacionals de persones amb diversitat funcional

- Publicidad -Reciplasa

La Conselleria ha augmentat en 2017 el crèdit del programa en 100.000 euros, amb un pressupost total de 611.700 euros.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió de les subvencions corresponents a 2017 per a la realització d’estades vacacionals d’1.772 persones amb diversitat funcional per un import de 611.700 euros, que suposa un increment de més de 100.000 euros respecte al passat any.

Cal destacar que, per primera vegada, enguany el programa d’Estades Vacacionals va destinat a tot el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, ja que fins ara el programa estava destinat exclusivament a les persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o paràlisi cerebral.

A través d’aquesta convocatòria anual, la Conselleria ha finançat a les entitats sense ànim de lucre per a la realització, promoció i desenvolupament al llarg de tot l’any de programes d’estades vacacionals dirigides a persones amb diversitat funcional.

L’ampliació de crèdit per a enguany ha permès que el nombre de persones amb diversitat funcional beneficiares del programa haja augmentat, passant de les 1.242 persones beneficiàries en 2016 a les 1.772 d’enguany.

El programa d’estades vacacionals s’emmarca dins de les actuacions de la Conselleria dirigides a proporcionar activitats d’oci i temps lliure a les persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de promoure la seua normalització i integració en la comunitat, així com afavorir la seua participació social i la seua autonomia personal.

Les estades, a les quals poden accedir persones amb diversitat funcional intel·lectual, física o sensorial o amb paràlisi cerebral majors de 8 anys, es desenvolupen en instal·lacions hoteleres, campaments d’estiu o albergs juvenils que compten amb les instal·lacions adequades, amb una durada màxima de deu dies.

Les pròpies entitats sense ànim de lucre són les encarregades d’organitzar aquest tipus d’activitats amb un adequat servei de suport per al seu desenvolupament personal, mitjançant monitors, educadors i personal voluntari de suport i acompanyament per a garantir la seguretat i una atenció personal i inclusiva.

Estades Vacacionals del IVASS

L’Institut Valencià d’Acció Soci Sanitària (IVASS) organitza també tots els anys aquest tipus d’estades durant el mes d’agost per als usuaris amb diversitat funcional intel·lectual dels seus centres, que són atesos en tot moment per un equip de professionals i voluntariat i un servei mèdic-sanitari 24 hores al dia per a donar resposta a qualsevol incidència que puga donar-se en el transcurs de les estades.

El IVASS realitza prèviament un curs de formació dirigit al personal encarregat d’atendre les necessitats bàsiques de les persones amb diversitat funcional intel·lectual que participen en les estades amb la finalitat d’establir els suports que precisen i perquè puguen gaudir del període vacacional amb les condicions i comoditats que mereixen.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Les banderes blaves ja onegen a les platges i el port esportiu d’Orpesa

Les set platges del municipi compten a més amb el certificat de gestió mediambiental ISO i la Q de Qualitur.

Ja es poden sol·licitar les ajudes de l’Ajuntament de Borriana destinades a empreses i autònoms

Per un import màxim de 400 euros perquè persones autònomes, petites empreses i mutualistes puguen fer front a les conseqüències originades pel coronavirus.

José Martí avala el Pla Estratègic 2020-2023 de la Fundació Hospital Provincial de Castelló

El president de la Diputació assegura que "estem davant un projecte que serà una referència per a la província, en el qual com a institució pública hem d'implicar-nos perquè cal estar al costat de la sanitat més que mai".

L’alcaldessa de Borriana aclareix que les ajudes a autònoms de l’ajuntament són compatibles amb les del Consell

D'altra banda, entre els temes d'actualitat destaca la bona acollida de la proposta de l'autocine i que ha fet que s'hagen de reforçar els controls d'accés i que es recomane als veïns reservar plaça en l'ajuntament o l'oficina de turisme.

Castelló acull la Fira Natural de Turisme

La setena edició de l'esdeveniment que projectarà l'oferta turística provincial se celebrarà al Grau els dies 10 i 11 de juliol.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià