7:16 pm - Monday, 6 July 2020

Igualtat i sindicats ratifiquen l’acord per a acabar amb la bretxa salarial de les treballadores de l’IVASS

- Publicidad -Reciplasa

L'increment retributiu i la reclassificació de llocs de treball s'aplicarà amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2018

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, i els sindicats CCOO, UGT i CGT han signat l’acord que ratifica el punt final de la bretxa salarial que les treballadores de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària (IVASS) han estat patint des de fa anys. Es tracta d’un col·lectiu altament feminitzat en el qual el 78% dels professionals són dones, a les quals la bretxa salarial afecta en el 98% dels casos.

L’acord es produeix després de l’aprovació per part del ple del Consell, el passat 9 de novembre, de l’increment de la massa salarial addicional de la Generalitat i suposa la concreció sobre el paper de com es distribuiran els 1,6 milions que es van assignar a l’IVASS, i com afectarà les seues treballadores.

Amb aquesta signatura, s’ha aprovat amb efecte d’1 de gener de 2018 l’aplicació al personal de l’IVASS de les taules retributives en vigor per al personal al servei de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, amb les successives actualitzacions que es puguen realitzar. D’aquesta manera, aquest increment salarial es mantindrà en els successius exercicis. Així mateix, també amb efecte d’1 de gener de 2018, s’aprova la classificació dels llocs de treball de l’IVASS.

Cal tindre en compte que la bretxa salarial en les treballadores de l’IVASS es produïa per una doble causa. D’una banda, les retribucions a compte del treball havien quedat desfasades respecte de la resta de personal de la Generalitat, amb motiu dels diferents convenis col·lectius aplicats al llarg dels anys i, d’altra banda, pel fet que la classificació d’aquests llocs de treball tampoc s’havien homologat als que actualment es donen en l’Administració de la Generalitat Valenciana.

Al llarg d’aquests anys, tant els sindicats com la Conselleria d’Igualtat han reconegut la “injustícia” que patia aquest col·lectiu. Segons les mateixes forces sindicals, les treballadores de l’IVASS rebien uns salaris “especialment inferiors” respecte del personal laboral de l’Administració, per la qual cosa la seua situació era “especialment sensible” i era “necessari adequar els llocs de treball”.

D’aquesta manera, la Conselleria d’Igualtat ha dedicat part dels seus esforços en aquesta legislatura a reparar aquest greuge. Després de diferents negociacions i amb aquest acord amb els sindicats, el departament d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha donat solució a una situació que afectava un col·lectiu molt feminitzat i la labor del qual se centra les cures de persones amb necessitats especials en el camp de la salut mental.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Un menor de 15 anys, atés en colpejar-se al saltar a l’aigua en una cala de la Renegà

Després de l'assistència, el ferit ha estat traslladat a l'hospital General Universitari de Castelló en l'ambulància de suport vital bàsic.

L’Ajuntament de Vila-real paga prop de 140.000 euros en hores extres i ajudes al personal municipal

Concretament, s'han abonat als empleats municipals un total de 125.172 euros en concepte d'hores extraordinàries i 13.973 euros d'ajudes socials, de manera que queden liquidades les quantitats pendents del passat any.

Es descarta la ‘immunitat de grup’ a Espanya perquè només el 5,2% de la població té anticossos COVID

L'Estudi Nacional de Seroprevalencia ENA-COVID indica que la prevalença més elevada d'anticossos es troba en personal sanitari (10%) i en treballadors de residències i centres sociosanitaris (7,7%)

Compromís proposa crear ‘cases de part’ en els hospitals públics

Mònica Àlvaro: “No es pot obviar com la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat d’impulsar este tipus de mesura que millora la seguretat, l'atenció a l'embaràs, el part i el puerperi immediat”

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià