24.6 C
Valencia

Igualtat adjudica el servei que assessorarà i donarà suport a les persones LGTBI en la Comunitat Valenciana

Igualtat aplica la fórmula del concert social amb entitats a la prestació de serveis socials especialitzats en igualtat en la diversitat

- Publicitat -AVL

La vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha resolt l’acció concertada per a la posada en marxa del servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI, que comptarà amb oficines a València, Castelló i Alacant, i per al que s’ha destinat un total d’1.006.809 euros per als anys 2019 i 2020.

Així ho ha manifestat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha indicat que la finalitat del servei és oferir a les persones LGTBI orientació relacionada amb diversos àmbits i, també, als seus familiars i afins, així com proporcionar atenció adequada a les seues necessitats i prestacions especialitzades per a les persones trans.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució que suposa aplicar la fórmula de concert social amb entitats a serveis socials especialitzats LGTBI, que s’integraran en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials i d’atenció a la igualtat en la diversitat, ha explicat Oltra.

La vicepresidenta ha emmarcat la creació del servei en el compliment de la Llei per a la Igualtat de les Persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), que va entrar en vigor el mes de desembre passat i que contempla la creació d’un servei públic d’assessorament i suport per a aquestes persones.

El concert social per a la prestació de serveis socials especialitzats, ha incidit, “garanteix el control i l’estabilitat tant de les entitats com dels serveis que gestionen” i, sobretot, assegura “la qualitat en el servei a les persones i a les seues famílies”.

Servei especialitzat per a persones LGTBI

El servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI es prestarà a través d’oficines a València, Castelló i Alacant i està dirigit, principalment, a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com als seus familiars i persones reunides que requerisquen una atenció específica vinculada a la seua realitat.

A Alacant, la Conselleria d’Igualtat ha resolt el concert del servei amb l’entitat Diversitat LGTBI; a Castelló, amb l’Associació Ciutadana contra la Sida de Castelló (CASDA), i a València, amb el col·lectiu Lambda.

El servei consistirà en una atenció integral que inclou les prestacions d’atenció, informació i orientació tant directa com per telèfon o, xarxes socials o correu electrònic. També oferirà un itinerari individualitzat d’atenció social que inclourà acompanyament als recursos necessaris.

A més, proporcionarà suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfobia, així com a la violència en parella.

Igualment, facilitarà atenció a la infància i adolescència LGTBI i assessorament psicològic, tant individual com en grup, que comprén la constitució d’un Grup d’Ajuda Mútua LGBI i un Grup d’Ajuda Mútua per a persones trans.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,772FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià